OLMASI GEREKENİ YAPIN

Muzdarip olduğum bir konuyu kaleme almak istedim.Başlamadan önce  şunu da belirtmek istiyorum ki aralarda iyi olanları,görevini  layıkıyla yapanları konu dışında bırakıyorum.Hangi meslek olursa olsun mutlaka aralarında ne yazık ki  çürük elmalar bulunmakta.Görevini önemsemeden saatlerini doldurmaya çabalayan bir çok çalışanın olduğunu hepimiz biliyoruz.Pandemi sürecinin gelmesiyle hastaneler dolup taştı.Sağlık çalışanlarının boş zamanlarının kalmadığını tabiki hepimiz biliyoruz.Fakat sekreterler, danışılanlar neden işini yapmaz bunu anlayamıyorum.Hastaneye girdiğimizde mecburen danışmaya gitmek zorundayız. Danışmaya uğramadan doktora gidilmiyor. Danışmakta olduğunuz kişi yüzünüze dahi bakmıyor,cevap vermiyor yani sizi yok sayıyor. Peki eğer cevap vermeyip hastaları yönlendirmeyecekse neden o görevin başında oturuyor?Aynı davranışı bir çok defa bende yaşadım.Ve kendi kendime sordum “DANIŞMA” yazıyor ya arkalarında acaba gerçekten de “danışmayın!Burada oturan insanları rahatsız etmeyin “mi demek isteyerek yazılmıştı o yazı oraya?Öyle düşünmeselerdi “LÜTFEN DANIŞIN”yazılırdı dedim kendime.Diğer danışmada çalışan arkadaşa sorduğumda o da beni diğerine yönlendirdi.Sürekli beni oradan oraya pasladılar.Yarım saatim danışmada geçti.Üstelikte randevulu hastayım. Yoksa ben mi yanlış düşünüyorum neden “DANIŞMA”yazmışlardı tabelaya acaba? Gerçekten bu durumdan çok kişi muzdarip buna bir çözüm bulunması gerek diye düşünüyorum ben.İnsanlar hastahaneye gittiklerinde dertlerine derman bulmaya,bir nebze de olsa hoşgörülü ve  çalışkan muhatap  bekliyorlar karşılarında.Kuaföre gittiğimizde de öyle  güleryüz,çay,kahve bekliyoruz.Çünkü biz  hanımlar olarak bir nebzede olsa sorunlarından uzaklaşmak istiyoruz.Esnafa gittiğimizde bize karşı ürününü güler yüzle ve tatlı dille pazarlamasını bekleniyor.Seyahat ederken yanınızda oturan ve ya servis elemanları güler yüzlü düzgün cümleler kurduğunda yolculuk gayet güzel ve rahat geçiyor.Daha bu ve bunun gibi çok örnekleri var.Bir görev size verilmez o görevi siz alırsınız tabiki istiyorsanız.O görevi alana kadar çok çaba seyrediyorsunuz,bir çok sıkıntı,stresten geçiyorsunuz aldıktan sonrada sorulara cevap vermekten neden aciz kalıyorsunuz bunu anlayamıyorum?Severek ve isteyerek aldığınız görevin arkasında durun lütfen.

Sağlıkla ve sevgiyle kalın Güler Şen

Bunları da sevebilirsiniz

OLMASI GEREKENİ YAPIN” için 2 yorum

  1. Güler hanım gerçekten biz vatandaşların kanayan yarasına parmak basmış oldunuz sizi canı gönülden tebrik ediyorum keşke herkes sizin gibi duyarlı olup biz vatandaşların sorunlarını böyle kaleme alıp ilgili yerlere gitse. tek temennim bu kaleminize yüreğinize sağlık

  2. Ben bu konuyaa katılıyorum kimse ılgılenmiyor ve orda duranda bizim gibi bir insan işini yapmak zorsa durma orda iki kelime söylemek bukadar zor geliyor kimse bayılmiyor hastanelere gitmeye vuris var herkes bir havalarda güvenlik görevlileri hep bir acayip zaten azarlıyorlar insanları kibar konuşmuyorlar bazen haklı olabilirler ama bu bağırmasıni gerektirmiyor herkese bir şeyler oldu yazik Türkiye böyle insanlara mı kalacak……. Rica ediyorum herkes işini emeğiyle yapsın….

Yorumlar kapatıldı.