Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin (ODTÜ) ev sahipliğinde 5-7 Mayıs 2025 tarihleri arasında düzenlenen Ünilig Eskrim Türkiye Şampiyonası’nda Fakülte Eskrim Takımı üçüncü oldu. Takım, bu derecesiyle üniversiteye eskrim branşında ilk takım başarısını kazandırdı.
Turnuvaya katılan sporcular Arman Arın, Tunahan Çelebi, Hamza Yiğit Üsen ve Mehmet Erdem Durul, müsabakalarda gösterdikleri performansla dikkat çekti. Takıma Öğr. Gör. Meryem Gezer Sevinç eşlik etti.
REKTÖR PROF. DR. FATMA AYDIN: ‘BU TARİHİ BAŞARI BİZLER İÇİN GURUR VERİCİ’
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, “Öğrencilerimizi bu anlamlı başarılarından dolayı kutluyorum. Sporun birleştirici gücüne inanan bir üniversite olarak, bu tarihi başarı bizler için gurur vericidir.” ifadelerini kullandı.
Şampiyona, üniversiteler arası spor faaliyetleri kapsamında Türkiye genelinden birçok takımın katılımıyla gerçekleşti.
Köksal ÖNER