Orhan Kırcalı Gazeteciler Gününü Kutladı

Ak Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı,10 ocak çalışan gazeteciler günü olması dolayısıyla bir demeç yayınladı;

Milletimizin sesi olan gazetecilik, kamuoyunun tarafsız, doğru ve tam olarak bilgilendirilmesi, demokrasinin işlerliği açısından büyük öneme sahiptir.

Yaşadığımız yüzyılın en temel ihtiyaçlarından olan, objektif ve doğru bilgiye kısa sürede ulaşma ihtiyacı, basının sorumluluğunu daha da arttırmış, yanlış ve çarpıtıcı haberlerle kararlı bir şekilde mücadele edebilen gazetecilerin varlığı, çok daha önemli hale gelmiştir.

Başta internet ve sosyal medya olmak üzere bilgiye ve habere erişimin çeşitlendiği ve kolaylaştığı günümüz dünyasında gazetecilik, her zamankinden daha fazla beceriyi, çalışmayı ve sorumluluğu gerektirmektedir.

Bu önemli misyonu yerine getirmek için mesai saati gözetmeksizin, her türlü şartta çalışan gazetecilerimizin verdikleri mücadele takdire şayandır.

Gazetecilik görevine emek ve gönül veren tüm basın mensuplarımıza sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu uzun bir meslek hayatı temenni ediyor; ebediyete intikal eden basın mensuplarını rahmetle yâd ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle tarafsız, doğru ve ilkeli habercilik anlayışı ile toplumsal bilinci ve kamu yararını gözeterek gelişmeleri halkımızla paylaşan basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum.

Bunları da sevebilirsiniz