Osman Parlak’ tan Balık Üreticilerine Çağrı Var

Değerli su ürünleri yetiştiricileri üretici birlik başkanlarımız ve kıymetli sektör paydaşlarımız,

3 – 4 ve 5 Nisan’da ‘çipura ve levrek’ için, bir hafta sonrasında ise ‘alabalık ve Türk somonu’ için ülkemizin önde gelen marketlerinde kampanyalı balık satışı yapılması planlanmıştır.
Bu kapsamda, özel tanıtıcı programlar hazırlattırılarak bütün tv kanallarında yayınlattırılması için bir bütçe oluşturulup bu faatliyetleri yürütmemiz gerekmektedir. Halkın çoğunun #evdekal dığı bu dönemde yapılacak kampanyalı satışın daha etkin olabilmesi için televizyonlarda programa katılım sağlayan tanınmış kişiler ile iş birliği yapılması ve ‘yetiştiricilik balığının faydalarından; sahip olduğu vitamin, mineral ve omega-3 gibi besin öğeleri bakımından sağlıklı, beslenme açısından önemli bir hayvansal protein kaynağı olduğu ve en önemlisi balık tüketimin bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve Covid-19’ a karşı en büyük koruyucu kalkanımızın bağışıklık sistemimiz olduğunu, bu nedenle sofralarımızda düzenli olarak balığa yer vermemiz gerektiğini ve balığa kolayca ulaşılabilecek marketlerin olduğunu’ dile getirilmesi sağlanmalıdır.
Bu konunun gerçekleştirilebilmesi içinde tüm sektörün Merkez Birliği’ne katkı sağlanması beklenmektedir. Televizyonlarda bu konuşmaları gerçekleştirebilecek kişilerin isimleri belirlelenerek var ise irtibat numaraları ile Merkez Birliği’ne bildirilmesi veyahut bireysel görüşme gerçekleştirilir ise, irtibat kurulan kişinin isminin bildirilmesi koordinasyon sağlanması açısından önemli olacaktır. Bu dönemde en ihtiyaç duyduğumuz şey; ortak hareket etme duygusudur. Unutmayalım ki; ortak hareket edip, birlikte yol almazsak sektör olarak çok büyük sıkıntılara düşeceğiz.

Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Merkez Birliği

Bunları da sevebilirsiniz