Osman Parlak’dan Sözde Ermeni Soykırımına Kınama

Samsun ve Sinop İlleri Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Birliği Başkanı Osman Parlak konuyla ilgili yaptığı açıklamada şöyle dedi;

Türk Milleti tarafından kurulmuş ve yönetilmiş tüm devletler, tüm kışkırtmalara ve sistematik çabalara rağmen bugün olduğu gibi tarihte de barış içerisinde yaşamayı bilmiş, tüm ezilen veya hor görülen topluluklara kucak açmıştır.

Bunun örnekleri tarihte de, bugün de çok fazladır ve tartışma götürmez bir gerçektir.

Kadim milletimiz her şart altında, dönem dönem yaşadığı en zor şartlarda bile hiçbir gruba veya etnik-dini kökene ayrımcılık yapmamıştır.

1900’lü yılların başında, tüm dünyanın en çalkantılı dönemlerinde dahi, topraklarında yaşayan ve farklı düşünen evlatlarının, yabancı ülkelerin kışkırtmalarıyla başlattığı isyanları, huzursuzluk ve baş kaldırışları bile tarihten gelen sağ duyusu ve vicdanıyla yönetmiş, dünya insanlık ve dünya siyasi tarihine, bugün kendisini sözde büyük güç gören ülkelerin bıraktığı gibi kara lekeler bırakmamayı başarmıştır.

Türk Milleti’nin bu sağ duyusu karşısında kuduran iş birlikçi güçler, her fırsatta coğrafyamızı ve yurdumuzu provoke etmeyi düşünmüş, orada da başarısız olmuştur.

Tehcir, takas veya mübadele hem tarihin, hem de bugünün en modern ve akla uygun uygulamasıdır. Bunu gerçekleştirmeyi başaran çok az sayıda millet vardır. Türk Milleti bunu, kanun seviyesinde uygulamış, terörist ve iş birlikçilerin kışkırttığı Ermeni vatandaşlarımızın ana yurtlarına sevk edilmesini sağlamıştır.

Tarihte hiçbir millet yoktur ki; bunu yapabilsin.

Bugün, sözde büyük devlet ABD’nin sözde soykırım yalanını tanıması, tarihi gerçekleri değiştirmeye yetmemekle birlikte, Ermeni vatandaşlarımız ile bin yıllardır karşılıklı olarak paylaştığımız aşımıza acı çalma çabası ve ‘dış politika’ malzemesi olarak görüldüğü açıktır.
Tüm renklerimizle birlikte milletimizin, vicdan, sağ duyu ve adaletten vazgeçmeyeceğine inancım tamdır.

 

Bu çerçevede, ABD başkanının sözde Ermeni soykırımı ifadesi kullanmasını şiddetle kınadığımızı ve asla kabul etmediğimizi kamuoyuna arz ederiz.

Bunları da sevebilirsiniz