Osman Tosuner’den Birlik-Beraberlik Yemeği

Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner Bafra’da  bir toplantı salonunda Bafra Ziraat Odası delegelerine, mahalle muhtarlarına ve üyelere birlik ve beraberlik yemeği verdi.

Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner birlik ve beraberlik yemeğinde yaptığı konuşmada,’’ 2019 yılı şubat ayında göreve başlayan Bafra ziraat odası meclisimiz seçimden sonra çalışmalarına başlamış; çiftçilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda gereken tedbirleri almakla beraber geçen 4 yılı tamamlamıştır.

Seçimden hemen sonra, mahalle muhtarlarımız ve delegelerimizle yemek organize ederek, Bafra ovasının tarım faaliyetleri ilgili geniş kapsamlı ilk toplantımızı gerçekleştirerek ve ilçemize fayda sağlamak adına neler yapabileceğimize dair fikir alışverişinde bulunulmuştur.
2019 yılı mayıs ayında, ovamızda çeltik ekim etkinliğini gerçekleştirerek, ilçemizde çeltiğe verilen önemin artması hususunda katkıda bulunulmuştur.
2019 yılı ağustos ayında, ‘çeltik üretimi ve fiyatının iyileştirilmesi ‘ konulu toplantı ve basın açıklamasını odamız bahçesinde gerçekleştirilmiştir.
2019 yılı eylül ayında ‘5. geleneksel çeltik hasat etkinliği’  odamız tarafından Kaygusuz mahallesinde düzenlenmiştir.
2019 yılı eylül ayında, Samsun tarım fuarında personel ve danışmanlarımızla birlikte yerimizi almış olup, akabinde çiftçilerimizin de katılımı sağlanmıştır.
2019 yılı eylül ayında, odamız danışmanlarından Ercan Bayram’ın açtığı ‘tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği’ konulu kursumuza 23 çiftçi katılmış olup, kursu tamamlamış ve sertifika sahibi olmuştur.
2019 yılı ekim ayında, ‘tütün kuraları çekimi’ konulu toplantı odamız toplantı salonunda gerçekleştirilmiştir.

2019 yılı kasım ayında, oda yönetimi ve 77 çiftçimiz ile birlikte antalya tarım fuarına katılarak, çiftçilerimiz tarımda gelişen teknolojiyle yenilenen alet ve ekipmanlarla buluşturulmuştur.
2020 yılı ocak ayında, çarşamba şeker fabrikasının yeniden açılması ve çiftçilerin şeker pancarı üretimine teşvik edilmesi ile ilgili bilgilendirme toplantısı odamız toplantı salonunda gerçekleştirilmiştir.
2020 yılında bir çok etkinlik pandemi sebebiyle iptal edilmiştir.
2020 yılı mayıs ayında, odamızın düzenlediği damlama sulama yöntemi ile birlikte çeltik ekim etkinliği İkiztepe mahallesinde çiftçilerimizin de katılımıyla gerçekleştirilmiştir.
2020 yılı haziran ayında, odamızın düzenlediği ‘buğday hasat etkinliği’ Asar mahallesinde çiftçilerimizin de katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

2020 yılı temmuz ayında ‘kavun hasat etkinliği’ koruluk mahallesinde çiftçilerimizin de katılımıyla gerçekleştirilmiştir.
2020 yılı eylül ayında, 6’incisini düzenlediğimiz ‘çeltik hasat etkinliği’ ikiztepe mahallesinde çiftçilerimizin de katılımıyla gerçekleştirilmiştir.
2020 yılı eylül ayında, odamız danışmanlarından ercan bayram’ın açtığı ‘hayvan yetiştirme ve besleme’ konulu kursumuza 25 çiftçi katılmış olup, kursu tamamlamış ve sertifika sahibi olmuştur.
2020 yılı eylül ayında, samsun tarım fuarında personel ve danışmanlarımızla birlikte yerimizi almış olup, akabinde çiftçilerimizin de katılımı sağlanmıştır.
2021 yılı nisan ayında, odamızın düzenlediği ‘çilek hasat etkinliği’ Elifli mahallesinde çiftçilerimizin de katılımıyla gerçekleştirilmiştir.
2021 yılı mayıs ayında yeni yerli fiğ çeşidi ‘alperen’ türünün tarla gününe çiftçilerimiz, muhtarlarımız, birlik başkanlarımız ve odamız ile beraber katılım sağlanmıştır.
2021 yılı mayıs ayında, odamız ve büyük anadolu hastanesi arasında gerçekleştirilen protokolde çiftçilerimiz ve 1. derece akrabaları olmak üzere hasta tedavisinde %10-%30 arasında indirimden yararlanılması için antlaşma imzalanmıştır.

2021 yılı mayıs ayında, Medicana, Medibafra ve Medicalpark hastaneleri ile gerçekleştirilen protokolde çiftçilerimiz ve 1. derece akrabaları olmak üzere hasta tedavisinde %10-%30 arasında indirimden yararlanılması için antlaşma imzalanmıştır.
2021 yılı mayıs ayında odamız ve bereket sigorta arasında yapılan antlaşma neticesinde; çiftçilerimize daha iyi hizmet verebilmek adına odamızda her türlü trafik, kasko, dask, konut sigortası, işyeri sigortası, ferdi kaza sigortası ve tarsim sigortaları yapılabilmiştir.
2021 yılı nisan ayında, odamızın düzenlediği ‘karpuz hasat etkinliği‘ çiftçilerimizin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

2021 yılı temmuz ayında, Ankara Tigem’de düzenlenen ilimizdeki tarım faaliyetleri ve tarımda sorunlarımız ile alakalı düzenlenen toplantıda oda başkanlığımız olarak, ilçemiz hakkında hazırlamış olduğumuz tarım raporunu sunarak katılım sağlamıştır.
2021 yılı ağustos ayında, dokap proje kapsamında mülkiyeti odamıza ait olan slaj paketleme makinesi odamıza ve çiftçimize kazandırılmıştır.
2021 yılı eylül ayında, Samsun tarım fuarında personel ve danışmanlarımızla birlikte yerimizi almış olup, akabinde çifçilerimizinde katılımı sağlanmıştır.
2021 yılı eylül ayında, odamız toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda ‘çeltik anızının yakılmasının zararları’ hakkında çiftçilerimize bilgiler verilerek bilinçlendirilmiştir.
2021 yılında eylül ayında, odamızın ilçe tarım müdürlüğü ile ortak organize ettiği, 7’incisini düzenlediğimiz çeltik hasat etkinliği çiftçilerimizin de katılımıyla gerçekleştirilmiştir.
2021 yılı kasım ayında, odamız toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda alet ve ekipman destekleriyle ilgili çiftçiye bilgiler verilerek bilinçlendirilmiştir.
2021 yılı kasım ayında, 55 çiftçimiz ile birlikte antalya tarım fuarına katılarak çiftçilerimiz, tarımda gelişen teknolojiyle yenilenen alet ve ekipmanlarla buluşturulmuştur.
2021 yılı eylül ayında, odamız toplantı salonunda gerçekleştirilen ‘çks dosya yapımı’ konulu toplantı çiftçilerimizinde katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

2022 yılı ocak ayında, odamız toplantı salonunda kırsal kalkınma destekleme kurumu 11. çağrı dönemi %55 hibe desteği hakkında çiftçilerimize bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilmiştir.
2022 yılı mart ayında, odamızın organize ettiği geniş kapsamlı tarım toplantısında bafra öğretmen evinde muhtarlarımız ve çiftçilerimizinde katılımıyla gerçekleştirilmiş, bafra ovasının tarımındaki sorunları ve çözüm önerileri tartışılmıştır.
2022 yılı nisan ayında, bafra çözüm koleji ve anadolu kültür koleji okullarıyla odamız arasında imzalanan protokolde üyelerimizin çocukları %20’ye varan indirimden faydalanmaları sağlanmıştır.
2022 yılı mayıs ayında,  istanbul yenikapıda düzenlenen samsun tanıtım günlerine odamız olarak katılım sağlanmıştır.
2022 yılı mayıs ayında 8’incisini düzenlediğimiz ‘çeltik ekim etkinliği’ üçpınar mahallesinde gerçekleştirilmiştir.
2022 mayıs ayında il tarım ve orman müdürlüğünden kullanım hakkını almış olduğumuz traktör ve katı gübre dağıtım makinesi ile çiftçilerimize hizmet sağlanmıştır.
2022 yılı haziran ayında ‘örnek çiftçi tarla okulu’ projesi kapsamında odamızda gerçekleştirilen toplantıda çeltik yetiştiriciliğinde entegre mücadelenin yaygınlaştırılması amacıyla çiftçiye bilgi verilmiştir.
2022 Temmuz ayında odamız ve yargı eğitim kurumları arasında yapılan protokol neticesinde üyelerimizin 1. derece akrabalarına 2022-2023 yılı eğitim ve öğretim yılı için  % 15 indirim ve taksit imkanı sağlanmıştır.
2022 yılı eylül ayında, Samsun tarım fuarında personel ve danışmanlarımızla birlikte yerimizi almış olup, akabinde çifçilerimizin de katılımı sağlanmıştır.
2022 yılı ekim ayında, ‘tütün kuraları çekimi’ konulu toplantı odamız toplantı salonunda gerçekleştirilmiştir.
2022 yılı ekim ayında 8’incisini düzenlediğimiz ‘çeltik hasat etkinliği’ çiftçilerimizin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.
2022 yılı kasım ayında, 75 çiftçimiz ile birlikte antalya tarım fuarına katılarak çiftçilerimiz, tarımda gelişen teknolojiyle yenilenen alet ve ekipmanlarla buluşturulmuştur.
2022 yılı aralık ayında odamız tarafından düzenlenen yeni delegelerimiz ile tanışma, eski delegelerimiz ile veda yemeği düzenlenmiştir.

2023 yılı ocak ayında, alaçam ziraat odası ile birlikte yürüttügümüz tütün toplantısı gerçekleştirilmiştir.
2019-2022 yılı itibariyle çiftçi projeleri konusunda odamıza başvuran üreticiler arasında 70 çiftçinin TKDK ve tarım bakanlığı hibe desteklerinden(makine ve ekipman destekleri) faydalanılmış, toplamda 7 milyon hibe alınması sağlanmıştır.’’diyerek sözlerini tamamladı.
İkramların sunulmasının ardından yemek programı sona erdi.
Yemeğe ilgi çok büyük oldu.

birlik-ve-beraberlik-yemeginde-baskan-tosunere-buyuk-ilgi.pngbirlik-ve-beraberlik-yemeginde-baskan-tosunere-buyuk-ilgi-001.pngbirlik-ve-beraberlik-yemeginde-baskan-tosunere-buyuk-ilgi-002.pngbirlik-ve-beraberlik-yemeginde-baskan-tosunere-buyuk-ilgi-003.png

Bunları da sevebilirsiniz