ÖZEL MEDİBAFRA HASTANESİNDE MESANEDEN DEV TAŞ ÇIKARILDI

 

Özel Medibafra Hastanesinde 46 yaşındaki hastanın mesanesinden tek parça halinde 8 santimetre (cm) boyutunda ve 295 gram ağırlığında taş çıkarıldı. Çıkarılan mesane taşı, bugüne kadar hastanemizde çıkarılan en büyük mesane taşı olma özelliği taşıyor.

Alaçam İlçesinde yaşayan 46 yaşındaki A.B. isimli hasta yaklaşık 1,5 yıldır yaşadığı sürekli halsizlik ve yoğun idrar yapma şikayetleri ile hastanemize başvurdu. Hastanın yapılan tahlillerinde ve tetkiklerinde mesane içinde 8×7,5 cm boyutlarında böbrek taşı olduğu görüldü. Ameliyat önerilen A.B.’ye açık mesane taşı operasyonu uygulandı ve 8 cm boyutlarındaki dev taş yaklaşık 45 dakika süren bir ameliyatla çıkarıldı.

Operasyonu gerçekleştiren Üroloji Uzmanı Op. Dr. Hacı Bekir GENİŞER, başarılı geçen ameliyat ile ilgili şu açıklamalarda bulunarak, “Hastamız bize geldiğinde yaptığımız muayenede, mesanede dev bir taş olduğunu gözlemledik. Ultrasonografi (USG) filminde, yaklaşık 8×7,5 cm büyüklüğünde mesanede bir taş gördük ve ameliyat kararı verdik. Ameliyatın açık cerrahiyle yapılması planlandı. Başarılı geçen operasyon sonucunda hastamızın rahatlıkla idrarını yapabildiği gözlemlendi ve takibi devam edilmek üzere sağlıkla evine taburcu edildi.” dedi.

Bunları da sevebilirsiniz