PANDEMİDE BAFRA BELEDİYESİ

Bafra Belediyesi Mart ayından itibaren tüm dünyada hayatı durma noktasına getiren Korona virüs salgınında ilçedeki çalışmalarını diğer alanlarda olduğu gibi kültürel ve sosyal anlamda da alınan önlemler ve imkânlar ölçüsünde yerine getirerek gönül belediyeciliğinin öncüsü oldu.

(KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ)

Söz konusu pandemi sürecinde diğer birimlerde olduğu gibi Bafra Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri de aktif hizmetler gerçekleştirdi.

Belediye Başkanı Hamit Kılıç’ın direktifleri ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekiplerinin Mart ayından itibaren uygulamaya geçirdiği çalışmalar ise şöyle:

Belediye hizmet binasında personel ve vatandaşların ateşleri ölçülerek kendilerine ücretsiz olarak maske dağıtıldı.

Bafra Sebze ve Meyve Hal Müdürlüğü, Bafra Büyük Sanayi ve Küçük Sanayi Sitesi, Pazar yerleri gibi ilçenin genelinde esnaf ve vatandaşlara ücretsiz olarak maske dağıtımı gerçekleştirildi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda üstü açık otobüsle önceden belirlenen güzergâhlarda şehir turu gerçekleştirildi. Otobüsün geçişi sırasında birçok vatandaşa bayrak dağıtımı ve 23 Nisan doğumlu olan çocuklar belirlenerek ilgili adreslere pasta ikramı yapıldı.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda ise paramotor (motorlu yamaç paraşütü) uçuşu gerçekleştirilerek vatandaşların moral motivasyonun üst düzeyde olmasına katkı sağlandı.

İlçede köklü bir tarihi geçmişe sahip Sele-sepet Top Kandil şenlikleri alınan önlemler kapsamında hayata geçirildi. Etkinlikleri kapsamında Atatürk Bulvarı, Duha Sertkaya Bulvarı, Gençlik Caddesi, Mevlana Mahallesi ve Mehmet Akif Ersoy Caddesi ana halterlerde şenlik kutlandı.

Sosyal medya üzerinden gelen kitap talepleri değerlendirilerek ilgili adreslere istenen kitaplar, öğrencileri motive edecek uygulamalar hayata geçirildi.

Koronavirüs tedbirleri gereği sokağa çıkma günleri kısıtlı olan çeşitli yaş grubundaki Bafralılara farklı hizmetler sağlandı.“0-14” yaş grubundaki çocuklarımıza, sokağa çıkma saatlerinde “çikolata ve şeker “ ikramı yapıldı.

2020 LGS ve YKS’larına giren öğrenci ve velilere e maske, dezenfektan, kolonya dağıtılarak su ikram edildi.

Bunları da sevebilirsiniz