Pazarda %50 İndirim

Samsun’un Bafra ilçesinde, Modern Büyük Pazar yerinde hayvansal ürünlerinde ve sebze, meyve fiyatlarda %50’ye varan indirimler yaşandı.

Habilli Mahallesi sakinlerinden 55 yaşındaki Elmas Aslan Modern Büyük Pazara getirmiş olduğu hayvansal ürünlerde %50’ye varan indirimler olması karşın müşteri sıkıntıları çekiyoruz.

Köy Tavuğu Kilosu 30 TL’den 25 TL’ye, Köy tereyağı 45 TL’den 35 TL’ye, İnek Sütü 5 LT 15 TL’den 10 TL’ye, Köy Yumurtası 1 TL’den 50 Kuruş’a , Köy Peyniri 13 TL’den 10 TL’ye, Süt Mincisi 15 TL’den 10 TL’ye, Ayran Mincisi 7 TL’den 5 TL’ye indirmemize rağmen yinede alıcı bulmakta zorluk çekiyoruz. Buda morallerimizi oldukça bozuyor çünkü bu yaptığımız hayvansal ürünler kendi doğal ürünlerimiz, onlara o kadar emek harcamamıza rağmen emeğimizin karşılığını alamıyoruz. Tabi yaklaşık bu sıkıntılar 2 – 3 yıldır vardı bu seneki sıkıntı daha farklı oldu. 

Azar Mahallesi sakinlerinden 83 yaşındaki Kardun Koca teyze ise “Ben 83 yaşında olmama rağmen hayvansal ürünlerimi kendim doğal şekilde yapıp Modern Büyük Pazar yerinde vatandaşlarımıza sunuyorum, buradaki çoğu arkadaş gibi bende getirdiğim hayvansal doğal ürünlerimizin fiyatını düşürmemize rağmen satmakta zorluk çekiyorum. Hatta bazı günler oluyor ki elimizde kalan ürünümüzü tekrar geri götürmemek için zararına bile vermeye çalıştığımız halde yinede ürünlerimiz elimizde kalıyor. Son 3 yılda vatandaşın alım gücü düşmesine bağlıyoruz”

Pazar esnaflarından 30 yaşındaki Ufuk Tacir ise soğan, patates ve yazlık meyve, sebze ürünlerinde fiyatlarından %50 – %60 indirimler gerçekleşti. Bu yıl gerçekten fiyatlarıyla hem bizi şaşırtan hemde müşterileri şaşırtan patatesin kilosu iriliğine göre fiyat değişikliği yaşadı mesela iri patates kilosu 2,5 TL küçük patatesin kilosu ise 1,5 TL’den alıcı buluyor. Kuru soğanda iriliğine göre fiyat değişikliği var iri soğan 2,5 – 3 TL küçük soğan 1,5 –  2 TL arasında alıcı buluyor. Havaların ısınmasıyla birlikte özellikle akdeniz bölgesinden gelen ve bollaşan yazlı ürünlerin fiyatlarında da düşüşler yaşandı. Mesela geçen hafta kilosu 12 TL’den satılan taze fasulye kilosu 5 TL’ye kadar indi patlıcan 6 – 7 TL’den 4 TL’ye kabak 5 TL’den 2 TL’ye acı ve tatlı biber 7 TL’den 4 TL’ye yerli salatalık 5 TL’den 3 TL’ye normal salatalık ise 3 TL’den 1,5 TL’ye, domates ise 6 – 7 TL’den 2 – 3 TL’ye,dolma biber 7 TL’den 5 TL’ye  , kiraz 15 TL’den 10 TL’ye , çilek 12 TL’den 5 TL’ye, adana karpuz 6 – 7 TL’den 4 TL, yerli muz 10 TL, ithal muz ise 15 TL’den alıcı buluyor. Azda olsa kışlık sebze fiyatları ise marul 1,5 – 2 TL yeşil soğan 3 TL , ıspanak 5 TL, maydanoz ve dere otunun bağı 1,5 TL tezgahlarımızda alıcı buluyor. 

Ufuk Tacir son olarak bu hafta itibariyle pazardaki ateşin düştüğünü, vatandaşların pazarda çantalarını rahatça doldurarak buradan ayrıldığını belirtti bundan sonrada bu ürünlerden bollaştıkça fiyat düşmelerinin yaşanacağını belirtti.

 

Bunları da sevebilirsiniz