Prof. Dr. İbrahim Tellioğlu’ndan KAMUOYUNA ÇAĞRI

KAMUOYUNA ÇAĞRI
Yunanistan Parlamentosu, 24 Şubat 1994’te aldığı bir kararla XX. yüzyıl başlarında Doğu Karadeniz bölgesinde yaşayan RumJara soykırım yapıldığına dair bir kanun tasarısını kabul etmiştir. O tarihten beri yürüttükleri propaganda ile dünyayı bu iddialarına inandırmaya çalışmaktadırlar.

XX. yüzyıl başlarında Karadeniz bölgesinde ortaya çıkan asayişi bozucu olayların sebebi Rum çetecilerin isyan ederek bağımsız bir devlet kurma çabasıdır.

Türk Milleti mazlum ve mağdur olmakla birlikte katliamcı olmakla suçlanmaktadır. Oysa tarihi bilgi ve belgeler bunun doğru olmadığını açıkça ortaya koymaktadır. Özellikle ABD ve AB içerisindekiler başta olmak üzere dost ve müttefiklerimizin Yunanistan’ın gerçekleri çarpıtan propagandasına karşı arşivlerdeki belgelere bakmaları doğruların bulunmasına yetecektir. Yunanistan’ın tarihi bir meseleyi bilim çevrelerine bırakmak yerine Türkiye ve Türklük aleyhinde bir propaganda malzemesi haline getirmesi ve Türk Milletini soykırımcı olmakla suçlaması kabul edilebilir bir durum değildir.

Kamuoyuna saygıyla duyurular.

Bunları da sevebilirsiniz