Prof.İbrahim Tellioğluna Fahri Doktora Onuru

Prf.Dr.İbrahim Tellioğlu,Sokhumi Devlet Üniversitesi Senatosu tarafından,”Türk-Gürcü ilişkilerinin geliştirilmesine verdiği katkılardan dolayı Fahri Doktora Onuru’na layık görüldü.

Tellioğlu Tifliste organize edilen bir sempozyuma katildı.
PROF.Ibrahim Tellioglunun açıklaması şöyle;

XX. Yüzyılda Türk-Gürcü İlişkileri Sempozyumu bugün yapılan oturumlarla tamamlandı. Mükemmel bir ev sahipliği yapan Sokhumi Devlet Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Zurab Khonelidze ve düzenleme kurulu başkanı Doç. Dr. Lia Akhaladze’nin şahsında tüm ilgili arkadaşlara teşekkür ederiz. Ayrıca daha öncekilerde olduğu gibi bu sempozyuma da büyük bir destek veren Türk Tarih Kurumu Başkanımıza ve çalışma arkadaşlarına şükranlarımızı sunarız. Aynı şekilde Toplantımızda bildiri sunarak birikimlerini bizimle paylaşan birbirinden kıymetli bilim adamlarına minnettarız.

Tiflis’te meslek hayatımın en büyük mutluluklarından birisini yaşadım. Sokhumi Devlet Üniversitesi Senatosu aldığı kararla Türk-Gürcü ilişkilerinin geliştirilmesine katkılarımızdan dolayı beni ve sevgili kardeşim Roin Kavrelishvili’yi fahri doktora onuruna layık gördü. Üniversite rektörü Prof. Dr. Zurab Khonelidze’nin şahsında bütün Sokhumi Devlet Üniversitesi senato üyelerine şükranlarımı sunarım.

Bunları da sevebilirsiniz