SALIPAZARI’NDA 29 EKİM COŞKUSU

Samsun’un Salıpazarı ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen törenle kutlandı.

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 98. yıl dönümü Salıpazarı’nda coşkuyla kutlandı. Salıpazarı Kaymakamı Burak Öz, kaymakamlık binasında Belediye Başkanı Halil Akgül ve protokol üyeleri ile birlikte tebrikleri kabul etti.

 

Kaymakamlıkta yapılan kabul programının ardından ilçe protokolü Salıpazarı Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene katıldı. Törenler saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

 

Günün anlam ve önemini belirtir konuşmayı yapan Kaymakam Burak Öz, “Hakimiyetin kayıtsız ve şartsız olarak millete teslim edildiği Cumhuriyetimizin, 98. Yıl dönümünü idrak etmenin gurur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Kurtuluş Savaşımız, tarihte emsali ve benzeri görülmemiş bir zaferle sonuçlanmıştır. Ve bu zafer, Cumhuriyetle taçlandırılarak, tarihimizin en büyük dönüm noktalarından birisi olmuştur. Cumhuriyet, Türk Milleti’nin bu topraklarda yaşama, var olma ve varlığını devam ettirme

iradesinin adıdır. Bu yüzden Türk Milleti, kaynağını millet iradesinden, yasadan ve cumhuriyet değerlerinden almayan hiçbir kişiye, kuruma ve zümreye iradesini teslim etmeyecektir. Bizler, mevkilerin önce Allah’a sonra Büyük Türk Milletine ve onun Yüce Devletine karşı sorumluluk olduğu bilincindeyiz. Bu duygu ve  düşüncelerle Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları başta olmak üzere cümle ecdadımızı, kanlarıyla bu toprakları bize vatan yapan aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden Şanlı Gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum” dedi.

 

Öğrencilerin günün anlam ve önemini belirtir şiirler okumalarının ardından Kaymakam Burak Öz ile Belediye Başkanı Halil Akgül programa katılan öğrencilerin Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Bunları da sevebilirsiniz