SALIPAZARI’NIN AŞI KARNESİ

Salıpazarı Kaymakamlığı ilçedeki aşı çalışmaları ile ilgili bilgileri paylaştı. Katkı sunanlara teşekkür etti.

 

Kaymakamlık Makamı tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle;

 

Salıpazarı Toplum Sağlığı ekiplerince yapılan ikinci doz aşılama çalışmaları sonucunda, hedef nüfusta %75’lik aşılama sayısına ulaşan ilçemiz mavi kategoriye girdi.

  1. Doz aşı olan kişi sayısı 12100
  2. Doz aşı olan kişi sayısı 10808
  3. Doz aşı olan kişi sayısı 3150

44 mahallemizin hepsine Toplum Sağlığı ekiplerince mobil hizmet verildi. Dönem dönem ilçe merkezleri başta olmak üzere imkanlar ölçüsünde de ilçe merkezine uzak kalan mahallelerimizde cami ve okul bahçeleri, köy meydanlarında toplu aşılama çalışmaları yapıldı. Yatalak vaziyette bulunan vatandaşlarımızın ise evlerine gidilerek aşılama yapıldı.

Ayrıca şu ana kadar Yavaşbey Ortaokulu, Anadolu Lisesi, İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi ile Bereket YİBO öğrencilerine gönüllülük esası üzerinden aşılama çalışmaları yapıldı. Bundan sonraki süreçte diğer okullarımızda da gönüllülük esasına göre çalışmalar yapılmaya devam edilecektir.

Üstün gayretleri ile ilçemizin 1. ve 2. doz aşılamada mavi kategoriye girişinde hizmetleri olan Toplum Sağlığı ekiplerimiz başta olmak üzere iştirak eden tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız ile aşılama sürecine katılan vatandaşlarımıza da teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Toplumsal bağışıklığı oluşturmak, hastaneye yatışları önlemek amacıyla henüz aşısını olmamış ve aşısını tamamlamamış tüm vatandaşlarımızı da sağlık kuruluşlarında aşılarını olmaya davet ediyoruz.

Bunları da sevebilirsiniz