Samkon seçimini yaptı…

İstanbul Samsunluları başta olmak üzere, yurt sathına ve yurt dışına yayılmış olan,  bütün Samsunluların çatı kuruluşu;  Samkon-Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu, genel kurulunu yapmış ve H. Kaya Aşçı  genel başkan seçmiştir.

Seçim çalışmaları olabildiğince heyecanlı ve Samsunluların her noktadan ses verdikleri,  bir demokrasi şöleni şeklinde geçmiştir ki; bu konuda sergiledikleri duruşlarından dolayı, hem başkan adaylarına ve hem de bütün Samsunlulara sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Gönüllere girmeden olmaz…

Bundan böyle H. Kaya Aşçı hepimizin başkanıdır.  Her nerde kırılan, dökülen, darılan varsa; gönüllerini almak ve birliğimizi daha da güçlendirerek, yola devam etmek zorundayız. Hiç kimseyi ötekileştirmeden, herkesi kucaklamak, yeni yönetimin asli ve birinci vazifesidir. Samsun’un ve Samsunluların,  bundan başka bir çıkışı yoktur. Türkiye çok önemli bir dönemden geçiyor. Samsunluların her kesimde çok daha etkili olması için,  kendi içinde değil;  dışa dönük çalışmalara ağırlık vermesi gerekmektedir.

STK’larda görev almak, gönül işidir. Gönüllere girmek esastır. Gönüllere girmeyi başarabilmişseniz, gerisi çok daha kolay olur. Çok daha kolay netice alabilirsiniz. Her ne yaparsak yapalım, mutlaka olumlu bir sonuç alabilmeliyiz. Bunun içinde, öncelikle amacı hedefi belirlemek ve birlik beraberlik içerisinde yürümek lazımdır.

Günün şartlarında yeni yapılanmalar…

Klasik yapıların yanı sıra, günün şartlarına göre yeni yapılanmaları da devreye almak, doğru bir yaklaşım olur. Dernek, federasyon ve konfederasyon, bütün STK’larda günün şartlarına göre; –Bilgi ve İletişim Teknolojileri başkan yardımcılığı, bilgi ve iletişim teknolojilerindeki gelişmeleri takip edip STK’larda uygulanmasını sağlamak. –Kadro Yapılandırma ve Yerleştirme başkan yardımcılığı, İstanbul’da, Tüik verilerine göre 60 bini aşkın üniversite mezunu Samsunlu yaşıyor. Özellikle donanımlı bu kesimin, STK’larda yer almasını ve kadrolaşmasını sağlamak. –Lobicilik ve Siyasi İlişkiler başkan yardımcılığı, özellikle seçilmişlerin olabilmesi için lobicilik yapmak ve siyasi ilişkileri geliştirmek,  gerekmektedir.

STK’ların başarıları…

Bir STK’nın başarısı yaptığı etkinlikler ve aldığı neticelerle ölçülür. Sonuçta hiçbir netice alınamamışsa STK’nın varlığı,  yokluğu tartışılır. Lafla bu işler olmuyor. Her STK, merkezinin bulunduğu bölgede, STK mensubiyetinde; milletvekili, belediye başkanı,  meclis üyeleri ve muhtarlar seçtirememiş ve bir varlık gösterememişse, yok hükmündedir.

Samkon, yeni yönetimi ile her türlü yapılanmayı yapacak, federasyon ve dernekleri de yönlendirecek ve özlemini duyduğumuz sonuçları mutlaka alacaktır.  Tüik verilerine göre, 60 bini üniversite mezunu 428.101 Samsunlunun yaşadığı İstanbul’da, beklenti çok yüksektir. 2023 ve 2024 seçimleri için şimdiden hazırlıklara başlamak zorunluluğu vardır. Bu insanlar, bir daha hiçbir mazereti, hoş görmeyeceklerdir. Aynı şekilde Bursa, Ankara, Tekirdağ, Kocaeli, İzmir vb. iller için de, bu geçerlidir. Tabı ki; Samsun’un seçilmişlerinin de Samsun’a sahip çıkan, Samsun’a hizmet aşkıyla dolu olan kişiler olması çok önemlidir.

 

Bunları da sevebilirsiniz