SAMKON ve ASİYAD Hemşehrileriyle Buluştu

 

SAMKON VE ASİYAD ailesi olarak, Kurban Bayramı münasebetiyle VENN Butik Otel&Restaurant’ta bir bayramlaşma programı düzenlendi.

Bayramlaşmaya SAMKON Genel Başkanı H. Kaya Aşcı, SAMKON Genel Başkan Vekili ve ASİYAD Başkanı Osman Yılmaz, SAMKON Genel Başkan Vekili ve SAMDEF Genel Başkanı Metin Şenel, SAMKON Genel Sekreteri Mustafa Şeker, İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlyas Topsakal, Samsun’da ve gurbette yaşayan bürokratlar, iş insanları, SAMKON’a bağlı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

İlk konuşmacı olan İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlyas Topsakal birlik ve beraberlik mesajları vererek toplantının hayırlara vesile olmasını diledi.

Ardından SAMKON Genel Başkan Vekili ve ASİYAD Başkanı Osman Yılmaz, SAMKON’un büyük bir aile olduğunu belirterek, bu kapsamda Ankara’da 17 ilçeyi kapsayan ‘Ankara Samsun Federasyonu’ (ASFED) adıyla yeni bir federasyonun kurulacağını açıkladı. Dernek başkanları, iş insanları ve bürokratlarıyla uzun istişareler sonucunda böyle bir karar alındığını belirten Osman Yılmaz, beklentileri karşılayacak büyük ve güçlü bir federasyon kurulacağının altını çizdi. ASFED’in temelinde gençlerden oluşan güçlü bir yapı olacağını kaydeden Yılmaz, Samsun’un değerli toplum önderlerinin de federasyonda yer alacağını sözlerine ekledi.

SAMKON Genel Başkanı Kaya Aşcı, “Sağlıklı, huzur ve barış içinde hep birlikte kutlayacağımız nice bayramlara erişmek ümidi ile Tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum.” dedi.

SAMKON’un ev sahipliğinde İstanbul Yenikapı’da 12-15 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Samsun Tanıtım ve Turizm Günleri’nden söz eden Kaya Aşcı, aynı organizasyonun Samsun ayağını da planladıklarını söyledi.

SAMKON Genel Başkanı H.Kaya Aşcı konuşmasının devamında, “Samsun’un her platformda daha güçlü temsil edilebilmesi için kolları sıvadık. SAMKON ailesi tüm gücüyle sahadadır.
Hem SAMKON hem de STK’larla birlik ve beraberlik içinde olmanın mutluluğu içindeyiz. Gurbetteki Samsunlular olarak, hemşerilerimizin temsilciliğini yapmaya çalışıyoruz. Bizler 1 milyon 400 bine yakın Samsunluyu bir araya getirmeye çalışıyoruz. 20 yıldır çeşitli STK’larda görev alıyorum. Böyle güzel bir günde beraberiz.İstanbul’da sivil toplum örgütleri ile yaptığımız istişarelerde SAMKON olarak bugüne kadar hep güzel işlere imza attık. ‘Kurtuluş Meşalesi’nin yakıldığı şehir olan Samsunumuzda bir arada olmanın mutluluğunu yaşamaktayız.
Konu Samsun olduğu sürece de sonsuza kadar hep beraber olacağız. Şunu gördük ki Biz Samsun’dan Samsun bizden kopamıyor. Samsun’un adını her vesileyle bayrak gibi taşımak bizim emelimiz, gayemiz oldu. Aynı çatı altında toplandığımız SAMKON’da önceden yaptığımız ve yıllardır özlemimiz olan faaliyetlerimizi daha büyük bir heyecan ve görkemle tekrar yapacağız. Samsunluların birçok alandaki ve sektördeki başarılarını ilgiyle ve gururla takip ediyoruz. Bu başarıların her sahada daha da ilerletilmesi için hemşerilerimizle kola kola yürümeye devam edeceğiz.Kurtulan değil, kurtaran şehrin evlatları olarak, Atatürk’ ün şehrine yakışan vakar ile, Ay yıldızlı bayrağın altında dilimizdeki dua ile Samsunumuzun adını zirveye taşımak için tüm gücümüzle çalışacağız.
Her şey Samsun için. Bizim sevdamız Samsun’dur. İstanbul’da olmamıza rağmen Samsun’un tanıtımı konusunda yoğun emek harcıyoruz. Türkiye’nin her köşesinde yaşayan Samsunluların bir çatı altında buluşmasını sağlayarak sosyal konularda faaliyetler yürütüyoruz. Son yıllarda Samsun’un tanıtımı anlamında büyük mesafe kat ettik. Önümüzdeki günlerde daha iyi sonuçlar elde edeceğimize inanıyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle mübarek Kurban Bayramı’nızı kutlamak isterim. Göstermiş olduğunuz yakın ilgi ve alakaya en kalbi şükranlarımı sunmak isterim.” dedi.

Yoğun ilginin olduğu kahvaltıda bayramlaşmak için bizlerle beraber olan değerli üyelerime teşekkür ediyorum.

Bunları da sevebilirsiniz