SAMKON,Samsun Köyü İçin Toplandı

 

Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) Yönetim Kurulu, deprem gündemi ile bir hafta arayla ikinci kez 16 Şubat 2023 Perşembe akşamı genel merkezde, Genel Başkan Hasan Kaya AŞCI’nın başkanlığında toplandı.
06 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli meydana gelen deprem sonrası bölgedeki depremzede kardeşlerimizin yarasına merhem olmak amacıyla sosyal sorumluluk projesi olarak Adıyaman merkeze kurulmakta olan “Samsun Köyü”müzün konteyner evlerinin son halini, eksiklerin giderilmesi ve sürecin hızla tamamlanması adına bir dizi kararlar almıştır.
Bu anlamda 50 adet konteyner evin yaşam alanı olarak; ihtiyaç olan her türlü donatım malzemelerinin alınması, bölgeye kurulan konteyner evlerde kalacak olan kardeşlerimizin yeme-içme ihtiyaçlarının, kurulan mutfakta üç öğün yemek ikramı ile karşılanması, çamaşırhane için gerekli makina, gıda ve ayni malzemeler için depo olarak 10 adet çadırın kurulması, 250 adet ranza, yatak alınması kararlaştırıldı.
Ayni yardımların devam etmesi ve giden bu ihtiyaç malzemelerinin bizzat Samkon ekibi tarafından oradakilere ve çevredeki ihtiyaç sahiplerine dağıtımının yapılması gerektiği görüşü belirlendi. Ayrıca “Samsun Köyü”müzün idari işlerini yönetmek üzere Samkon bölgeden çekilinceye kadar bir yönetici görevlendirmesi, federasyon ve SAMKON yönetim kurulu üyelerinin de haftalık nöbetler ile orada idareye destek olması, yardımların doğrudan temini ile ulaştırılması kararlaştırıldı.
Bağış ve Deprem Yardımı olarak toplanan her kuruşun bölgedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması sosyal sorumluluğu ve bilinciyle, depremzede kardeşlerimizin yanında olmaya, acılarını paylaşmaya, maddi ve manevi desteklerini sağlamaya devam edeceklerini teyid ettiler.
Hayırsever kardeşlerimize, maddi ve manevi destek olan herkese, bölgede ilk günden beri insan üstü gayret gösteren yönetim kurulu üyelerine sonsuz teşekkür edildi.

Bunları da sevebilirsiniz