Samsun AB Bilgi Merkezi ağaç dikme etkinliği gerçekleştirdi

Samsun TSO çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Samsun AB Bilgi Merkezi, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun yerel ortaklarıyla birlikte organize ettiği ve aralarında Samsun’un da bulunduğu, 19 şehirde yaklaşık 170 bin fidan dikilmesini hedefleyen ağaçlandırma kampanyası çerçevesinde fidan dikme etkinliği gerçekleştirildi.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve yerel ortaklarının aralarında Samsun’un da bulunduğu, 19 şehirde yaklaşık 170 bin fidan dikilmesini hedefleyen büyük çaplı bir ağaçlandırma kampanyası başlattı. Avrupa Komisyonu’nun küresel “Map My Tree” kampanyasının bir parçası olan etkinlik, 11 Kasım 2023’te kutlanan Milli Ağaçlandırma Günü’nde başladı. Samsun’daki etkinlik ise, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Samsun AB Merkezi tarafından organize edildi. Samsun TSO çalışanları ve ailelerinin katılımı ile gerçekleştirilen etkinlikte Kadamut mevkiinde yer alan ağaçlandırma sahasında fidanlar topraklarla buluşturuldu. Renkli görüntülerin yer aldığı etkinlik, dikilen fıstık çamları fidanlarına can suyu verilmesiyle sona erdi.

Murzioğlu: “Amacımız ağaçlandırma çalışmalarına destek olmak”

Etkinliğe katılan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Avrupa Birliği (AB) gündeminin en önemli konularından birinin iklim değişikliği ile mücadele ve bu konuda bireysel ve toplumsal farkındalığın artırılması olduğunu belirterek, “İklim Diplomasisi Haftası dolayısıyla böyle güzel ve anlamlı bir etkinlik düzenledik. Fidan dikim etkinliğimizin aynı zamanda Milli Ağaçlandırma Günü’ne de denk gelmesi daha da anlamlı oldu. Samsun Avrupa Birliği Bilgi Merkezi olarak her iki aktiviteye de destek vererek Samsun’da bin adet fidanla ağaçlandırma etkinliğine destek vermeyi planladık. İklim değişikliğiyle mücadele kapsamında ülkemizin ağaçlandırılmasına destek olmayı ve insanların bu konudaki farkındalığının artmasına yardımcı olmayı amaçladık” dedi.

Ağaç sayıları takip edilecek

İklim Diplomasi Haftası kapsamında Avrupa genelinde dikilen ağaç sayılarının takip edilebildiği “Map My Tree” uygulaması kapsamında takip edileceğini belirten Murzioğlu, “Doğanın güzelliklerinden biri olan ormanlar, yeryüzündeki yaşamın sürdürülmesinde hayati bir rol oynamaktadır. Ormanlar sadece havayı temizlemekle kalmıyor, aynı zamanda iklimi düzenlemek, toprağı korumak, su döngüsünü sağlamak, biyolojik çeşitliliği korumak gibi birçok önemli işlevi de yerine getiriyor. Ancak ne yazık ki; son yıllarda artan ormansızlaşma ve ağaç kesimi nedeniyle dünya genelinde ormanlar hızla azalıyor. Bu nedenle ormanların korunması ve ağaçlandırmanın önemi her zamankinden daha fazla önem kazanmıştır. Bu bilincin özellikle çocuklarımıza, gelecek nesillere aşılanması, bir miras olarak bırakılması en büyük sorumluluklarımızdan birisidir” dedi.

 

Bunları da sevebilirsiniz