SAMSUN GENELİNDE OKULLARDA KÜTÜPHANELER HAFTASINDA ETKİNLİKLER DÜZENLENDİ

Kütüphaneler Haftası kapsamında Samsun İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliklerle, kitap okuma kültürünün yaygınlaştırılması ve öğrencilerde kütüphane bilincinin artırılması hedeflendi.

OKUSAM projesi çerçevesinde Kütüphaneler Haftası’nda; okullarda gerçekleştirilen söyleşiler, kitap okuma saatleri, yazar buluşmaları ve kütüphane gezileriyle öğrenciler, bilgiye erişimin en önemli kaynaklarından biri olan kütüphanelerin önemi konusunda bilinçlendirildi. Etkinliklere öğretmenler, öğrenciler ve veliler yoğun ilgi gösterdi.2024 yılından itibaren proje kapsamında14 bin 281 okuma grubu oluşturuldu. Bu gruplara 11 bin 108 öğretmen rehberlik etti.  174 bin 631 öğrenci kitap okuyarak faaliyetlerde bulundu.

‘EN ÖNEMLİ KAYNAKLARDIR’
Hafta kapsamında Samsun İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar, Atakum Garip Zeycan Yıldırım Fen Lisesinde yenilenen okul kütüphanesinde öğrencilerle bir araya gelerek kitaplar üzerine söyleşi gerçekleştirdi. Dr. Murat Ağar, “Kütüphaneler, bireylerin bilgiye ulaşmasını sağlayan en önemli kaynaklardır. Öğrencilerimizin okuma alışkanlığı kazanması ve araştıran bireyler olarak yetişmesi adına kütüphanelerimizi aktif şekilde kullanmalarını önemsiyoruz.” ifadelerini kullandı.
Kütüphaneler Haftası etkinliklerinin, öğrencilerin akademik ve kişisel gelişimlerine katkı sağlaması ve kitap sevgisinin yaygınlaştırılması açısından önemli bir fırsat sunduğu vurgulandı.
Köksal ÖNER

 

Bunları da sevebilirsiniz