Samsun her alanda uluslararası olmalı

Uluslararası Öğrenci Derneği yöneticilerini ağırlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Gelişim adına tüm potansiyellere sahip bir şehir olan Samsun, ticaret, tarım, sağlık gibi alanların yanında eğitimde dahil olmak üzere her alanda uluslararası bir şehir olmalıdır” dedi.

Samsun Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Mustafa Kasapoğlu ve yönetim kurulu üyeleri Canik Belediye Başkanı Osman Genç’i ziyaret etti. Dış İlişkiler Birimi Müdürü Ali Kemal Tural’ın da yer aldığı ziyarette Kasapoğlu, bugüne kadar eğitime ve derneklerine verdiği katkılardan dolayı Başkan Genç’e teşekkür etti. Başkan Osman Genç de, eskiden uluslararası bir şehir olan Samsun’un bugün de aynı özelliğine kavuşabileceğini söyledi.

EĞİTİME BÜYÜK YATIRIM YAPTIK

Gençliğin önemine işaret eden Başkan Genç, “Belediye olarak bugüne kadar gençliğe ve eğitime büyük yatırımlar yaptık. Uluslararası Öğrenci Derneği ile birlikte gençlerimiz için eğitim, kültür spor alanlarında bir çok faaliyet gerçekleştirdik. Uluslararası Öğrenci Derneği de farklı kültürdeki gençlerin tanışması, kaynaşması açısından önemli bir misyonu yerine getiriyor. Şehirlerin yarıştığı günümüzde gençlerimizin farklı coğrafyaları tanımaları ve şehrimizi farklı ülkelerde tanıtmaları çok önemli. Bu bakımdan dernek yöneticilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

ŞEHRİMİZİ TANITIYORLAR

Samsun’un bir çok alanda uluslararası potansiyele sahip olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, “Samsun tarım, ticaret, turizm gibi alanlarda uluslararası şehir olabilir. Bu özellik bu şehrin genlerinde var. Çünkü Samsun daha önce uluslararası şehirdi. Ancak bu şehir diğer alanlarda olduğu gibi eğitimde de uluslararası bir şehir olmalıdır. Örneğin uluslararası projelerle şehrimize gelen yabancı öğrenciler şehrimizi tanıma imkanı buluyor. Onlar da ülkelerinde şehrimizin tanıtımına katkı sağlıyor. Bu manada biz belediye olarak gençlerimizin ve eğitimin bu şehir de gelişmesi için önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Hem şehirler arasındaki diyalog, hem kültürlerin kaynaşması için önemli gördüğümüz eğitim projelerini her zaman önemsedik ve destekledik” diye konuştu.

 

 

Bunları da sevebilirsiniz