SAMSUN LALELERLE RENKLENDİ

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin, diktiği lale soğanlarının çiçek açmasıyla refüj ve kavşaklar renk cümbüşüne dönüştü. Başkan Mustafa Demir, şehirde her yıl bahar aylarında açan lalelerin insanlara huzur verdiğini ve şehri rengarenk görüntülerin sardığını söyledi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından dikilen lalelerin açmasıyla şehirde lale mevsimi yaşanmaya başladı. Kentin dört bir tarafında Aralık ayında toprakla buluşturulan 180 bin lale rengarenk görüntüleriyle baharı müjdeliyor. 2 ay toprak altında kalan laleler, baharın gelmesi ve havaların da ısınmasıyla birlikte çiçek açtı. Nisan ayı itibariyle kırmızı, mor, pembe, beyaz ve sarı renklerinde çiçek açmaya başlayan lale soğanları kentin orta refüj ve kavşaklarına canlılık kattı. Lalelerin ortaya koyduğu görsellik vatandaşların da ilgi odağı haline geldi.

‘YAPTIĞIMIZ HER ÇALIŞMADA DA BUNU YERİNE GETİRİYORUZ’
Bu renk coşkusunun mutlaka görülmesi gerektiğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, şehir merkezinde, yeşil alanlarda ve ana arterlerde binlerce lale ve soğanlı bitki bulunduğunu dile getirdi. Demir, her mevsim açan çiçekler ve yeşil alan düzenlemeleriyle ‘Çiçek Gibi Samsun’ için durmadan çalıştıklarını söyleyerek, “Hemşerilerimize Samsun’u daha çok yeşille buluşturacağımızın sözünü vermiştik. Yaptığımız her çalışmada da bunu yerine getiriyoruz. Yeni yeşil alanlar, GES, çevre ve geri dönüşüm projeleri gibi her projemiz çevreyi ve doğayı korumaya, kentimizin havasının, suyunun, sokağının temiz kalmasına yönelik” diyerek, “Çalışmalarımız ile vatandaşlarımızın hem kentsel ortamlarda doğayla iç içe olmalarını hem de estetik ve kültürel açıdan güzel bakış açısı kazanmalarını sağlamaya çalışıyoruz” dedi.
Köksal ÖNER

Bunları da sevebilirsiniz