Samsun Üniversitesi ile Teknofest Samsun’da

 

1980’li yıllarda, İstanbul Sarıyer’de bir balıkçı reisi ile tanışmıştım. Kısa sürede yakın dost olduk ve alışveriş de yaptık. Dostluğumuz ve görüşmelerimiz yıllarca sürdü. Balıkçı reisi Lütfü amca… Lütfü Bayraktar. Özdemir Bayraktar’ın babası, Selçuk Bayraktar’ın dedesi…  Allah (cc) rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah.

Selçuk Bayraktar, malum; iha, siha, tiha ve daha niceleri ile,Türkiye’yi adeta teknoloji dünyasının ön sıralarına taşıyan sistemlerin;  Babası merhum Özdemir Bayraktar ve abisi Haluk Bayraktar ve de ailece mimarlarından olmuşlar, olmaya devam etmektedirler. Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark’ta yöneticilik yaptığım dönemde; Bayraktar, bünyede yer alan bir şirket olarak çalışmalarını sürdürüyordu.

Samsun Üniversitesi’ne Teknofest Teknoparkı…

Şimdi İstanbul dışında ilk defa Teknofest Samsun’da yapılacaktır. 30 Ağustos 2022 tarihinde Samsun Üniversitesi bünyesinde gerçekleşecek Teknofest; bütün Türkiye’ye ve dünyaya Samsun’dan seslenecektir. Henüz yeni bir üniversite olmasına rağmen; kurucu rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Aydın hocamızın üstün becerileri ve etkili liderliği ile,  son derece önemli başarılara imza atan Samsun Üniversitemiz, geleceğe emin adımlarla,  güvenle yürümektedir.

Samsun Üniversitesi adeta bir teknoloji üssü haline dönüşmektedir. Öğrencileri her yıl sahalarında çeşitli ödüller almaktadır. Geleceğin ileri teknoloji üreten merkezlerinden birisi olmaya doğru ilerleyen Üniversitemizde bir” TeknofestTeknoparkı” kurulmasında büyük bir fayda görüyorum. Prof. Dr. Mahmut Aydın Hocamın liderliğinde en kısa sürede bunun da başarılacağından şüphem yoktur.

Samsun Üniversitesi’nin başarılarından bir kaçı…

2018 yılında İstanbul Havalimanı’nda düzenlenen ilk Teknofest’te üniversitemiz öğrencilerinden oluşan “Samsun Roket Takımı” Kızılırmak Roketi ile yüksek irtifa kategorisinde ikincilik ödülü

2019 yılında “Samsun Roket Takımı” ABD’de düzenlenen ve 12 ülkeden 102 takımın katıldığı Spaceport  America Cup (IREC) Roket Yarışması’nda En İyiTakım Ruhu ödülü

2020 yılında; Teknofest Gaziantep’te Üniversitemiz adına kürsüye çıkan “Tanyeli Roket Takımı”yla alçak irtifada ve en özgün tasarım alanında birincilik ödülü ve Samsun Üniversitesi Elektrikli ve “Otonom Araçlar Takımı (Samüelar)” ise Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarında kurul özel ödülüne layık görülmüştür.

2021 yılında; “Tanyeli Roket Takımı” orta irtifada ve en özgün tasarım alanında birincilik, “Samüelar” takımı Uluslar arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarında verimlilik alanında ikincilik ve kurul özel ödülü; “Samsun Roket Takımı” yüksek irtifada üçüncülük, Spaceport  America Cup (IREC) Roket Yarışması’nda “Teknik Mükemmeliyet” kategorisinde ikincilik ödülü ve 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması’nda Hibrit Motor Tasarımı alanında teşvik ödüllerine layık görülmüştür.

 

Bunları da sevebilirsiniz