Samsun’a, Millet Bahçesi maskeli beton ve talan operasyonu düzenleniyor

 

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin, yargı kararını hükümsüz kılmak için Kent Yönetim Merkezi ve terminal projesiniMillet Bahçesi projesine dönüştürmesine tepki gösteren CHP’li Neslihan Hancıoğlu “Samsun’a, Millet Bahçesi maskeli beton ve talan operasyonu düzenleniyor” dedi.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, son dönemde Samsun Büyükşehir Belediyesi’nce yürütülen kimi çalışmaların, kent kimliğine ve kent kültürüne darbe vuran, kamu yararını gözetmeyen ve hukuku yok sayan nitelik taşıdığını belirtti. Özellikle kent yönetim merkezi ve ilçe minibüs terminali projeleri için verilen yargı kararını hükümsüz hale getirmeyi amaçlayan Belediye Meclisi Kararı’nı eleştirerek şunları söyledi:

“Samsun’da, betonlaşmanın ve talanın yeni adı ‘Millet Bahçesi’ olmuştur. ‘Millet Bahçesi yapıyoruz” denilip, şehirlerimiz betona gömülüyor. Hukuk ayaklar altına alınıyor, parmak çoğunluğu, yargı kararlarının önüne geçiyor. Yargı süreci devam ederken, minibüs terminali ve Kent Yönetim Merkezi projesi inşaatlarının, Millet Bahçesi Projesi içine alınıp ihale sürecinin başlatılması ben hukuk tanımıyorum, Belediye Meclisi’ndeki parmak çoğunluğu marifetiyle yargı kararını hükümsüz kılıyorum’ demektir. Özetle Samsun’a, Millet Bahçesi maskeli beton ve talan operasyonu düzenleniyor. Bu yapılan, Samsun’a ihanettir, Samsun’luları aldatmaktır. Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi, hukuksuzluğu fiilen meşrulaştıran bu yanlıştan derhal geri dönmelidir.

Bunları da sevebilirsiniz