Samsuna Orman Bölge Müdürlüğü Kurulsun

Samsun STK’ları Samsuna Orman Bölge Müdürlüğünün Kurulması için Birlikte bir kampanya Başlattılar.
ASİYAD,BURSA SAMDEF,İSTANBUL SAMDEF,SAMSUN PLATFORMU,ASDEF, in birlikte başlattığı teklif çağrısı Samsun kamuoyunda büyük bir yankı uyandırdı.
Genel Başkanlar; Osman Yılmaz, Kaya Aşçı, Savaş Otruş, Metin Şenel Ve İbrahim Işık, SAMSUN halkına seslenerek Orman Bölge Müdürlüğünün kurulmasına sahip çıkmaya çağırdı.

“ANKARA SAMSUNLULAR FEDERESYONU ( ASDEF )

ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNÜ SAMSUNA İSTİYOR.

Herkesin paylaşmasını istiyoruz.

Samsun İli’nin 17 adet ilçesi bulunmaktadır. Bunlar Alaçam, Yakakent, Bafra, Ondokuzmayıs, Vezirköprü, Havza, Ladik, Kavak, Asarcık, Terme, Salıpazarı, Çarşamba, Ayvacık, Tekkeköy, Canik, Atakum, İlkadım olup Samsun İli’nin toplam nüfusu İki milyona yakındır. Sanayi ve verimli tarım alanları mevcuttur. Samsunun birkaç ilçesinden küçük bir şehire Orman Bölge Müdürlüğünün götürülmesi etik değildir. Biz Samsunlu S.T.K’lar olarak Orman Bölge Müdürlüğünün Samsuna getirilmesini istiyoruz ve bunun için mücadele ediyoruz.
Samsun Orman Bölge Müdürlüğünün kurulmasının uygun görülmesi durumunda; Amasya Orman Bölge Müdürlüğünden Samsun, Bafra, Vezirköprü ve Kavak Orman İşletme Müdürlükleri ile Samsun Fidanlık Müdürlüğünden oluşacaktır.
Bu durumda Samsun Orman Bölge Müdürlüğünün alanları 381.482,2 ha ormanlık alan, 575.247,2 ha açıklık alan olmak üzere toplam 956.729,4 ha genel alana sahip olacaktır. 193.929,1 ha üretim ormanı, 130.020,8 ha üretim dışı orman, 57532,3 ha boşluklu kapalı orman, 129.355,9 ha genç meşcere, bulunmaktadır. Yıllık etası 610.761 m3’tür.
Amasya Orman Bölge Müdürlüğünün bölünerek Samsun Orman Bölge Müdürlüğünün kurulmasının uygun görülmesi durumunda; Amasya Orman Bölge Müdürlüğünün puanı 3215, Samsun Orman Bölge Müdürlüğünün puanı 2578,7 olacak olup,
’’Orman Genel Müdürlüğü Taşra Teşkilatı Kuruluş ve Görev Yönetmeliği’’ nin 8. maddesinin 2. fıkrasının (a) bendinde belirtilen esaslar doğrultusunda yeni bölge müdürlüğü kuruluşunda puan durumu 2500 puandan yüksek olan orman bölge müdürlükleri bölünebilir. Bölünme ile meydana gelecek bölge müdürlüklerinden her birinin puanı 1600 puandan aşağı olamaz” denilmektedir. Samsun Orman Bölge Müdürlüğünün kurulmasında teknik ve yasal açıdan herhangi bir engel bulunmamaktadır.
Orman Halk ilişkilerinin daha verimli yürütülebilmesi için Samsun’a Orman Bölge Müdürlüğü kurulmalıdır. Saygılarımızla
Ankara Samsunlular Federesyonu Yönetim kurulu”

Bunları da sevebilirsiniz