SAMSUNLULAR İNEGÖL’DE BULUŞTU

Bursa İnegöl Samsunlular derneğinin düzenlemiş olduğu Samsunlu Fehmi ve Hüseyin Şimşek’in sahne aldığı yaz şenliği programında Bursa’daki Samsunlular bir araya geldi. Daha öce orman yangınları tedbirleri kapsamında iptal edilen şenlik İnegöl cerrah parkında gerçekleşti. Sakarya, İstanbul, Bursa’dan katılımın olduğu şenlikte Samsunlular bir araya gelerek gönüllerince eğlenme, hasret giderme ve sohbet etme imkânı buldular. İnegöl kaymakamı, belediye başkanı, emniyet müdürü siyasi partiler sivil toplum kuruluşlarının yoğun katılımın sağladığı programda Bursa’daki Samsunlu dernek yöneticileri İnegöl’deki hemşerilerini yalnız bırakmadılar. Şenlikte ki tüm konuşmacılar bu tür kültürel faaliyetlerin etkinliklerin insanların bir araya gelmeleri hasret gidermeleri açısından çok önemli olgunun altını çizerken, şenliğe katılan tüm misafirlere dernek tarafından yemek ve sürekli çay ikramında bulunulması taktirle karşılandı.

KAYAN’DAN TEŞEKKÜR

Bursa İnegöl Samsunlular Dernek başkanı Şaban Kayan yaptığı konuşmada birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerek Samsunlular olarak sık sık bir araya gelmeliyiz bunun içinde derneklerimizin sosyal faaliyet yapmaları gerekiyor aksi taktirde sosyal ve kültürel faaliyet yapmayan derneklerin bir öneminin olmadığının altını çizerken, bizleri her etkinliğimizde yalnız bırakmayan İnegöl kaymakamı, belediye başkanımız, emniyet müdürümüz ve İnegöl STK’larına, siyasi parti kuruluşlarına çok teşekkür ediyorum. Tabiide gene en büyük teşekkürü Bursa, Sakarya ve İstanbul’dan gelen Samsunlu dernek başkanlarımız ve hemşerilerimize ayrıca şenliğimize gelerek bizleri eğlendiren türküleri ile müzik ziyafeti çeken sanatçılarımız Samsunlu FEHMİ ve Hüseyin Şimşek’e çok çok teşekkür ediyorum dedi.

Başkan Kayan ayrıca derneğimize sponsor olan destek veren özellikle sanatçılarımızın sponsorluğunu üstlenen bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan Bursa SAMDEF başkan vekili Samsunlular dernek bakanı ve Erkollar inşaat yönetim kurulu başkanı Temel Erkol ve ASİYAD başkanı Osman Yılmaz başkanlarımıza üç yıldır dernek ağalığımızı yapan dernek yönetim kurulu üyemiz Aydın İşmarcı’ya çok teşekkür ediyorum, busene yeni ağa seçilen hemşerimiz Hasan Taşhan’a çok teşekkür ediyorum dedi.

TEMEL ERKOL FARKI

Bursa Samsunlular dernek başkanı Temel Erkol Samsunluları hiç yalnız bırakmıyor.
Bursa SAMDEF başkan vekili ve Erkollar inşaat yönetim kurulu başkanı olan Temel Erkol gittiği her programa renk katıyor.

Şenliklerde yerinde durmayan herkesi coşturan, oynatan Erkol’un eğlenceli, neşeli ve sempatik davranışları her kez tarafından taktir ediliyor. Ağalık yarışında aslında ben ağalığı kimseye bırakmam ama hemşerimiz İnegöl’de oturuyor ve burada iş yapıyor yüzden ağalık hemşerimize yakışır diyerek herkesin taktirini alan Erkol derneğe bir miktar bağış yapacağını belirtirken aynı zamansa sanatçıların sponsorluğunu da üstlendiğini belirtti,
Erkol sözlerine şöyle devam etti. Bursa merkezde Samsunlular olarak çok uzun zamandır bir yayla etkinliği yapılamadı ama İnşallah bu sene bunun gerçekleştireceğiz ve bunun çalışmalarına başladık ALLAH nasip ederse güzel bir program yapacağız ve bunun için çalışıyoruz dedi.

ALKIŞLAR SAKARYA SAMSUNLULAR DERNEĞİNE

Son yıllarda Samsun dernekleri arasında adından en çok söz ettiren Sakarya Samsunlular derneği oluyor.

Marmara bölgesindeki derneklerini tek tek ziyaret eden  ve Samsunluların yaptığı her programa kalabalık bir şekilde katılım sağlayan  Sakarya Samsunlular dernek başkanı Adnan Pala ve yönetim kuruluna tebrikler. Sakarya Samsunlular derneğinin bu birlik beraberliği ve organizasyonu inşallah diğer dermelere örnek olur

SAMSUN’UN YILDIZLARI SAHNEDE

Şenlikte sahne alan sanatçılar Samsunlu Fehmi ve Hüseyin Şimşek şenliğe katılanları doyasıya eğlendirdiler. Şenlikte sahne alan Samsunlu Fehmi kendine has sahne tarzı anlattığı fıkralar, sempatik hareketleri ve söylediği şarkıları ile katılımcıları eğlendirirken gene farkını konuşturdu.
Hüseyin Şimşek söylediği türkülerle şenliğe katılanlara müzik ziyafeti çekerken yıllardır Samsunlu hemşerilerimiz ile çok programlar yaptık bize ne zaman görev düşerse biz her zaman hemşerilerimizin emrindeyiz dedi.

HÜSEYİN ŞİMŞEK’TEN SAMSUNLU FEHMİ’YE ÖVGÜ

Sanatçı Hüseyin Şimşek Samsunlu Fehmi ile yıllardır beraber çalışıyoruz özü sözü bir kardeşim tertemiz kalbi var haksızlıklara karşı tahammülü yok anında tepkisini verir ama içinde asla kötülük ve art niyet olmaz, yıllardır çizgisini, yaşantısını hiç bozmadı, Samsun’a güzel eserler kazandırdı ve hala üretmeye devam ediyor huzurunuzda kendisine teşekkür ediyorum biz yıllardır birlikte programlar yapıyoruz Samsun için hep yenilikler yaptık bugünde burada Samsunlu Fehmi ile birlikte sahne almaktan karşılıklı oynamaktan mutluyuz bizi bir araya getiren dernek yönetimine teşekkür ediyorum, ben ve Fehmi kardeşim bu zamana kadar birlikte Samsun için güzel işler yapmak için mücadele ettik bundan sonrada devam edeceğiz dedi.

Şenlik derneğe katkıda bulunanlara plaketlerin verildiği şenlikte kemençe ve davul zurna eşliğinde oyunlarla devam etti.

 

Bunları da sevebilirsiniz