Samsunlular Zoru Başardı

 

Uzun bir süredir Samsunlular da büyük bir heyecanla takip edilen ve beklenen SAMKON seçimleri hepimizi gururlandiracak bir olgunlukla gerçekleşti.
Biz Türk milleti olarak,birden fazla adayın yarıştığı seçimleri genellikle sağlıklı bir şekilde sonuçlandırmayı başaramayız.
Bu sebeple,SAMKON’un iki adayla seçime gitmesi Samsunlular da ister istemez,”acaba kırgınlıklara sebep olur mu?” endişesi doğurmuştu.
Adaylarımız,hem Kaya Aşçı,hem de Sezgin Gümüş öylesini centilmence ve nezaket kurallarına riayet ederek bir seçim çalışması yürüttüler kı…
Hem seçim öncesinde projelerini hemşehrileriyle paylaşırken,Hem de kongre salonundaki konuşma ve davranışlarında asla demokrasi kültürüne uymayan,hoşgörü sınırlarını aşan,centilmenliğe yakışmayan,Türk milletinin nezaket anlayışına ters bir tutum ve tavır sergilemekten kaçındılar.
Daima birbirlerinin kişilik hukukunu korudular.
Seçimden sonra da birbirlerine teşekkür edip,el ele hemşehrilerini selamladılar.
Onların bu Samsunlulara yakışır centilmen ve asıl tavırları,Samsunluların geleceğe ait birlik ve beraberlik umutlarını güçlendirdi.
Biz de,Çok adaylı demokratik yarısı bir türlü beceremeyen kurum ve kuruluşlara örnek olabilecek olgunlukta bir seçime imza attıkları için Kaya Aşçı ve Sezgin Gümüş Başkanlarımızı yürekten kutluyoruz.
Başarılar diliyoruz.

Bunları da sevebilirsiniz