Samsun’un kadın muhtarlarıyla bir araya gelen CHP’li Hancıoğlu: “Güçlü bir demokrasi için muhtarlık kurumunu güçlendireceğiz”

Samsun’un kadın muhtarlarıyla bir araya gelen CHP’li Hancıoğlu:
“Güçlü bir demokrasi için muhtarlık kurumunu güçlendireceğiz”

CHP’li Neslihan Hancıoğlu, Samsun’un kadın muhtarlarıyla bir araya gelerek; genelde muhtarlık kurumunun sorunları, özelde ise görev yaptıkları mahallelerde kadın muhtarların yaşadıkları sorunlar üzerine karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. CHP’li Hancıoğlu, “güçlü bir demokrasi için, muhtarlık kurumunu güçlendireceğiz” dedi.
CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, partisinin İl Kadın Kolları Başkanı Nazan Yurttutan Güneysu ile birlikte, Samsun’un kadın muhtarlarıyla bir araya geldi. Buluşmada, görev yaptıkları mahallelerde muhtarların karşılaştıkları sorunlar ve çözüm yolları konuşuldu.
Mahallelerde, son dönemde madde bağımlılığı konusunda ciddi sorunlar yaşandığına işaret eden muhtarlar, bu sorunun sadece güvenlik boyutuyla ele alınamayacağına, sosyo-ekonomik açıdan da etkin bir mücadele geliştirilmesi gerektiğine işaret ettiler. Mahalle bazlı uygulama ve tasarruflarda, yerel yönetimlerin muhtarlıkları dışlamasından, görüş ve önerilerini dikkate almamasından da yakınan kadın muhtarlar, bu sorunun giderilmesi için hem yasal düzenleme yapılması hem de istişare mekanizmalarının oluşturulması gerektiğini belirttiler.
CHP’li Hancıoğlu, kadın muhtarların aktardığı bilgiler, talep ve önerileri dinledikten sonra özetle şu değerlendirmeleri yaptı:
“Demokrasiyi, temelden başlayarak en üst noktaya varana kadar büyütmemiz güçlendirmemiz gerekiyor. Bunun yolu da muhtarlık kurumunu güçlendirmekten geçiyor. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, muhtarlarımızın hak ve olanaklarını, yetki ve sorumluluklarıyla orantılı bir hale getirecek, muhtarlık kurumunu güçlü kılacak yasal düzenlemeyi hazırladık ve Meclis’e sunduk. Ancak bu düzenleme AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. İktidara geldiğimizde hayata geçireceğimiz ilk düzenlemelerden biri bu kanun olacak.
Muhtarımızın sosyo-ekonomik hakları, yetki ve sorumluluklar konusunda yaşadıkları sorunların yanı sıra görev yaptıkları mahallelerin kendine özgü sorunları olduğunun da farkındayız. Birçok mahallemizde, muhtarlarımız nitelikli koşulları içinde barındıran hizmet binalarına bile sahip değiller. Muhtarlarımız, kendi mahallelerine ilişkin alınan kararlarda söz sahibi olamıyorlar. Hatta alınan kimi kararlar, yapılan kimi uygulamalar yüzünden, muhtarlarımızla vatandaşlarımız zaman zaman karşı karşıya bile getirilebiliyor. Bütün bu zorluklara rağmen muhtarlarımız, büyük bir özveriyle görevlerini yapıyor. Hele ki kadın muhtarlarımız, bütün Türkiye’de olduğu gibi Samsun’da da takdire şayan işler başarıyor. Bu başarı çıtasını daha da yukarı çıkarmak için çok değerli kadın muhtarlarımızla birlikte, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da omuz omuza çalışacağız.”

Bunları da sevebilirsiniz