Seçime doğru, Samsunlu aday adayları ve adaylar…

Parti merkezlerinde yoğun bir çalışma devam ediyor. Aday adayları ince elenip sık dokunuyor. Seçimi kazanabilecek aday çıkartmak, çok önemli. Diğer taraftan; seçim tarihi yaklaştıkça aday adayları, aday olabilmek için yoğun lobi çalışmaları yapıyorlar.  Seçimi kazanabilecek aday kendileri olduğu yönünde telkinler yapıyor; özellikle kanaat önderleri, STK’lar ve parti yöneticileri vasıtasıyla lobi çalışmalarını yürütüyorlar.

İşi ciddiye alıp uzun soluklu çalışmalar yapanlar var. Kısa süreli vur kaç taktiği ile meydana çıkanlar da var. Siyaset akşamdan sabaha yapılacak bir iş değil. Uzun soluklu, tabanda tanınan, donanımlı ve sosyal ilişkileri güçlü, temsil kabiliyeti yüksek kişilikler, daha şanslı oluyor.  Normalde olması gereken de budur. Ömrünce partilerin kapısına uğramayıp, seçim zamanı beni aday yapın derseniz, çok fazla şansınız olmaz.

Kartvizit STK’ları ayrışıyor…

Son yıllarda çok sayıda STK kuran Samsunlular; bir yandan STK’ların çatı kuruluşlarını oluşturup daha güçlü yapılar oluştururken, diğer yandan da siyasi parti teşkilatlarında çok sayıda yer almaya devam ediyorlar. Bunun neticesi olarak; yeterli olmasa da, çok sayıda aday adayının çıktığını görüyoruz. Hemen hemen her bölgede; muhtar, aza, belediye meclis üyesi ve belediye başkan adaylarımız bulunuyor. Bizim görevimiz, onlara sahip çıkmak ve bütün gücümüzle destek olmaktır.

Eğer bir dernek, bölgesinde bir meclis üyesi adayı; bir federasyon belediye meclis üyesi adayları ve bir belediye başkan adayı çıkaramamışsa, bir varlığı yok demektir. Kartvizit bastırmak, başkan desinler, adam saysınlar diye yola çıkanlar; maalesef kendilerini komik duruma düşürdüğü gibi temsil ettikleri kurumlara, camiaya da ziyadesiyle zarar vermektedirler. Ben büyüğüm demekle büyük, güçlü olunmuyor. Güç etkidedir, sonucdadır. Hiçbir etkisi olmayan, hiçbir sonuç alamayan; dönsün kendi zavallılığına yansın…

Aday Adaylarımız ve Adaylarımız destek bekliyor.

Adayların belirlenmesi noktasında, son dönemece girdiğimiz şu günlerde, etkili ve yetkili herkesten destek bekliyoruz. Daha fazla adayımız olması için, potansiyeli olanları teşvik etmeliyiz. Aday adayı olanlara da destek vermeliyiz. Aday adayı başvurusu yapmayıp, ancak partilerin sıcak bakabileceği kişiler için de lobi yapmalıyız. Burada görev, üst seviyede yer tutan ve ilişkileri olan siyasilere, STK yöneticilerine düşüyor.

Bize ulaşan bilgilere göre belediye başkan adaylarımız;

İstanbul Ak Parti Esenler Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Hüseyin Eroğlu,

İstanbul CHP Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Deniz,

Tekirdağ Ak Parti Kapaklı Belediye Başkan Aday Adayı Av. İlyas Karahan

Tekirdağ CHP Kapaklı Belediye Başkan aday Adayı Hasan Acar

Tekirdağ Bağımsız Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Musa Kavlak

Kendilerini tebrik ediyor ve canı gönülden belediye başkanı olarak görmek istediğimiz belirtiyoruz.

Bunları da sevebilirsiniz