Seçimler ve Samsunlu aday adayları…

Milletvekili seçimleri ile ilgili aday belirleme süreçleri devam ediyor. Partiler, büyük oranda aday adayı müracaatlarını tamamladılar. Hızla, aday belirleme çalışmalarını yürütüyorlar. Parti merkezlerinde, yoğun ve hummalı bir çalışma devam ediyor. Aday belirleme sonrasında, ardı sıra aday listeleri açıklanmaya başlayacaktır.
Samsunlu aday adaylarının, önceki dönemlere göre, daha fazla olduğunu görüyoruz. Özellikle, Samsun’da olması gerekenden, kat be kat fazla aday adayı var. Bu ne kadar doğru, tartışılabilir. Samsun’da yaşayan Samsunluların, Samsun’dan aday adayı olmaları gayet doğaldır. Hatta, Samsun’dan aday adayı olacakların; Samsun’da yaşayan, Samsunu çok iyi tanıyan ve tanınan kişiler olması da çok önemlidir.
Ankara’da aday olacak, aday adayımız yok gibi…
Ancak, Samsun dışında yaşayan Samsunluların bulundukları, yaşadıkları yerlerden aday adayı olmaları, çok daha doğru olurdu. Hem yoğun yaşadığımız bölgelerdeki hemşerilerimizin hakkı olan temsilcileri olur ve hem de Samsunlu vekil sayısını arttırmış olurduk. Bu çerçevede; iki federasyon, 20 kadar dernek ve etkin bir lobi gücü ile Ankara’da milletvekili seçme ağırlığımız olmasına rağmen, yeterli aday adayımız maalesef olamamıştır.
Aksine, Ankara’da bulunan birçok hemşerimiz Samsun’dan aday adayı olarak, hem kendi şanslarını azaltmış ve hem de diğer aday adaylarının şanslarını zayıflatmışlardır. Doğru bir strateji izlememişlerdir. İşin doğrusu, her kim nerede yaşıyorsa oradan aday adayı ve aday olmasıdır. Bu milletvekili için de, belediye başkanı ve diğer seçilmişler için de böyledir.
İstanbul’da 50 kadar Samsunlu aday adayı var…
İstanbul’da; Samsunlular açısından, bu defa çok daha başarılı bir aday adaylığı süreci yaşanıyor. Çeşitli partilerde 50 kadar hemşerimiz aday adaylığı müracaatı yapmış durumdalar. Temennimiz, hepsinin seçilecek yerlerden aday gösterilmeleridir. En azından, seçilecek sıralarda hatırı sayılır miktarda hemşerimizin olmasını bekliyoruz. Geçtiğimiz dönemlerdeki gibi; siyasi parti yöneticileri, “Samsunlulara adaylık vereceğiz ama aday adayları yok diye bir mazeret” beyan edemeyeceklerdir.
Adaylarımızın bereketi bol olsun diyoruz. Bu arada yoğunlukta bulunduğumuz Bursa’dan çok fazla aday adayımız olmasa da aday olma ve seçilme şansı çok yüksek hemşerimiz bulunuyor. Tekirdağ, Kocaeli, İzmir vb. illerimizde de seçimlere ciddi oranda etki edecek hemşeri yoğunluğumuz bulunmaktadır. Hemşeri yoğunluğumuzun olduğu bölgelerdeki listelerde adaylarımızın yer alması, hemşerilerimizin oy tercihlerinde çok önemli bir etken olacaktır.

 

Bunları da sevebilirsiniz