ŞEHİT SAİT TOKTAŞ NEVŞEHİR’DE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Pençe Kilit Harekat Bölgesi’nde yıldırım düşmesi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Sait Toktaş memleketi Nevşehir’de gözyaşları arasında son yolculuğunu uğurlandı.

Yirmi yedi yaşındaki kahraman Piyade Uzman Çavuş Sait Toktaş, Pençe Kilit Harekat Bölgesi’nde görevini yaparken, üzerine düşen yıldırım sonucu şehadet mertebesine erişti.Sait Toktaş’ın naaşı, Nevşehir’e getirilerek ailesine teslim edildi. Alınan bilgiye göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarafından Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde mevziye yıldırım düşmesi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Toktaş’ın ailesine mesaj göndererek başsağlığı dileklerini iletti.

NEVŞEHİR PROTOKOLÜNDEN SON GÖREV
Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait Toktaş’ın cenazesine  Nevşehir Valisi Ali Fidan, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider,AK Parti Nevşehir Milletvekili, Süleyman Özgün AK Parti Nevşehir Milletvekili Emre Çalışkan, Milliyetci Hareket Patisi (MHP) Grup Başkanvekili ve MHP Nevşehir Milletvekili Filiz Kılıç Kara Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğgeneral Veli Doğan, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi ve ayrıca Samsun Polis Okulu Mezunları Emeklileri ve Çalışanları Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (SAMPOMDER) Genel Merkezi Basın Sözcüsü Köksal Öner il protokolü, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Merkeze bağlı Boğazköyü Merkez Cami’nde İl Müftüsü Kazım Güzel tarafından kıldırılan cenaze namazına Şehit Sait Toktaş dualar eşliğinde köy mezarlığında toprağa verildi.

ANNE VE KIZ KARESİNDEN GÖZYAŞLARI
Şehit Sait Toktaş’ın babasının daha önce vefat ettiği acı gerçeği, cenaze töreninde daha da dokunaklı bir hâle geldi. Annesi Nevriye Toktaş ile kız kardeşi Hacer Alan’ın gözyaşları, köy meydanını yasa boğdu. Ancak bu acılı veda, şehidin emanetine sahip çıkma azmini de bir kez daha gösterdi.
HABER VE FOTOĞRAFLAR KÖKSAL ÖNER/ NEVŞEHİR

 

 

Bunları da sevebilirsiniz