Seral Tekstile Büyük İlgi

 

Ev tekstilinde dünyanın önemli ve en büyük fuarına katılan Samsunlu Seral Ev ve Otel Tekstil Sanayi’nin üst segmentten üretilen ürünleri, büyük ilgi gördü.

Ev tekstili konusunda dünyanın en büyük fuarı olan Frankfurt  Heimtextil Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı.Dünyadan birçok firmanın ürünlerini tanıtmak üzere stant açtığı ev tekstili fuarına, Samsunlu Seral Ev ve Otel Tekstil’in de bulunduğu Türkiye 284 fuara damga vurdu. Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı, Türkiye’den fuara katılan firmaların stantlarını ziyaret etti. Stant yetkilileri, göstermiş oldukları ilgiden dolayı Burak Karartı’ya teşekkür ederek, bilgi verdi.

 

Karartı: “Tekstil en başarılı sektörlerimizden”

Fuar hakkında değerlendirmelerde bulunan Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı,

”Heimtextil Fuarı Frankfurt’un ev sahipliği yaptığı önemli fuarların başında geliyor. Tekstil, iş insanlarımızın en başarılı olduğu sektörlerden biri. Dolayısı ile firmalarımızın en yüksek katılımının olduğu fuarlardan biri durumunda. Yaptığımız görüşmelerde edindiğimiz izlenim, firmalarımızın fuardan çok memnun. Yoğun bir ziyaretçi durumu var” dedi. Fuar ziyaretinde Başkonsolos Burak Karartı’ya Frankfurt Başkonsolosluğu Ekonomi Ataşesi Tansu Günendi eşlik etti. Günendi ise, yaptığı kısa açıklamada, ”Frankfurt önemli bir fuar ve sergi noktası. Firmalarımızın burada olmasından memnunuz. Yeni teknolojilerle, yeni dizanylarla başarılı olduğumuz bir alan. Dünya firmalarından bir farkımız yok. Şirketlerimizi tebrik ediyoruz” diye konuştu.

 

Seral Tekstil büyük ilgi gördü

Fuara stant açarak katılan, Samsunlu firma Seral Ev ve Otel Tekstili, ziyaretçilerin büyük ilgisini çekti. Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı, firma sahibi Kadir Erol Beytekin’den fuar ve Ev tekstili sektörü hakkında kısa bir bilgi aldı. Görüşmede Türk Alman İşverenler Derneği (DTGB) Başkanı ve Diamant Clean GmbH’nın sahibi Turgut Sezgin de hazır bulundu. Kadir Beytekin ayrıca, Zorlu Holding CEO’su Ahmet Zorlu ile de bir araya geldi.

 

Ünlü markaların üreticisi ve tedarikçisi

Fuardaki ilgiden oldukça memnun olduklarını belirten Seral Ev ve Otel Tekstil Sanayi sahibi Kadir Erol Beytekin, “1920 yılından dededen başlayarak bugünlere gelen bir firmayız. 1980 sonrası babamın sanayileşme yönünde atılan ilk adımlarla bugün 2019’de geldiğinde Türkiye’nin en büyük yorgan yastık fabrikası unvanını almış bir şirketiz. 1980 yılından bu yana ise üretime, yani endüstriyel anlamda üretime geçtik. Birçok ülkeye mal ve ürün satmak amacı ile bugün burada bulunuyoruz. Samsun Organize Sanayi bölgesinde 400 kişiyi istihdam eden 30 bin metrekare kapalı alanda üretim ve ihracat gerçekleştiriyoruz Türkiye’nin içinde bulunan ünlü bilinen markaların da üreticisi ve tedarikçisi durumundayız. Yaklaşık 85 çeşit ürünümüz var. Bunların içerisinde özellikli ürünlerimiz olan deve tüyü, kaz tüyü, pamuk ve bambudan elde edilen ürünleri Avrupa’da sergiliyoruz. Bunlar nitelikli ve üst segment ürünler. Avrupa’da bunların satışı için fuardayız. Allah nasip ederse önümüzdeki yıl Frankfurt’ta yeni bir showroom ve depo açmayı planlıyoruz.  Ürettiğimiz malları burada  toplayarak Almanya üzerinden bütün Avrupa’ya ulaştırmak istiyoruz’ dedi.

Bunları da sevebilirsiniz