ŞİDDET KAPISI

Hayal kırıklıkları şiddete neden olur mu?

Şiddeti etkileyen faktörler nelerdir?

İnsan kendi kendine şiddet uygular mı?

Bu soruların cevaplarını Dünya Değişim Akademisi’ indeki Değişim Uzmanlarına sorduk çok geniş kapsamlı bilgiler edindik. Bu hayati bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.

” Aslında tüm hayal kırıklıkları insanın kendi kendine uyguladığı şiddetten ibarettir ve şiddettin kaynağı da yine insanın ta kendisidir. Şiddetten kurtulmak için insan tamamalanmalı yani bir bütün haline gelmelidir. Bir insanın bütünlüğünü bozan şey  şiddettir.

Bencillik kendini başkalarından üstün görmek ve kendi üstünlüğüne inanmak, başka bir şiddet türüdür. Bencillikten doğan ünlü olma hırsı ve şöhret peşinde koşturma da mutlaka şiddete neden olmaktadır.

Bencil insan sahip olmadığı her şeyi elde etmek ister ve elde edemeyince de hayal kırıklığına uğrar, sonuçta da hiddet ve şiddet uygular. Olmadığı şey olma şeklinde kendisini geliştirmek isteyen  bencil insan, mutlaka düş kırıklığına uğrar ve şiddet uygular.

Bencilliğin neden olduğu herkesten daha iyi olmak için gelişme arzusu, hayal kırıklığı, hiddet ve nefret çeşitli şiddet türleridir. İnsan şiddetle ilgili hakikati kavradığında, tamamlanacak ve tüm hayal kırıklıklarından kurtulacaktır.”

Dünya Değişim Akademisi Uzmanı

Şirvan Yücel

Bunları da sevebilirsiniz