SİNDEF KONGRESİNİ YAPTI

 

Sinop Dernekleri Federasyonu’nun (SİNDEF) 9. Olağan Kongresi Küçükçekmece Nikâh Sarayı’nda gerçekleştirildi. Mevcut başkan Hasan Dalkıran tek adaylı kongrede yeniden güven sağlayan isim oldu

Sinop Dernekleri Federasyonu’nun 9. Olağan Kongresi Küçükçekmece Nikâh Sarayı’nda gerçekleştirildi. İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından kongre başladı. Geniş bir katılımın gerçekleştiği kongreye ilgi son derece yoğun oldu. Seçimli kongrede mevcut başkan Hasan Dalkıran tek aday oldu.

EN İYİ ŞEKİLDE ÇALIŞTIK

Kongrenin ilerleyen saatlerinde kürsüye gelen ve söze selamlama konuşması ile başlayan SİNDEF Genel Başkanı Hasan Dalkıran, “Sizleri bir arada görmekten çok mutluyum. Üç yıl önce federasyonumuza başkan adayı olarak karşınıza çıktım. Şükürler olsun ki bayrağı bize teslim ettiniz, bize güvendiniz.

Bizlerde kardeşleriniz olarak Sinopluların bayrağını taşımak için birlikte en iyi şekilde çalıştık. Bugüne kadar bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum. Size söz vermiştik federasyonumuzun mülkü olacak diye. Bu sözümüzü de dün itibariyle gerçekleştirdik” dedi.

KÜLTÜR MERKEZİ YAPACAĞIZ

Kongrede vaatlerini de dile getiren Dalkıran konuşmasını şöyle sürdürdü: “En son yaşadığımız afetlerin ardından ilçelerimize SİNDEF olarak seferber olduk.

Ayancık’ta SİNDEF Babaçay Anaokulu yapılması için okulumuzun temelini sizlerle birlikte attık. 2022 ilköğretim yılında okulumuzun açılışını gerçekleştirmek istiyoruz. Sizlerle birlikte İstanbul’da bir kültür merkezinin temelini atmak istiyoruz. Bunu da yapacağız inşallah.

Gençlerimiz özellikle bizlerden iş konusunda yardım istiyorlar. Bu konuda genç kardeşlerimize hep beraber sahip çıktık, daha da çıkmak istiyoruz. 2019 Yenikapı Tanıtım Günleri’nde bir tarih yazdık. Ancak bu sene yaşanan sel felaketinin ardından Yenikapı’da tanıtım günlerine bu sene katılmadık.

Hâlâ bedenine ulaşılamayan insanlarımız var çünkü.”
Dalkıran, daha sonra birlikte yol yürüdüğü tüm yöneticilere teşekkür etti. Sinoplulardan bir dönem daha yetki istedi.

YOĞUN KATILIM GÖZLENDİ

Geniş katılımın gözlendiği kongreye CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, MHP MYK Üyesi Davut Haskılıç, MHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Halil Feyzioğlu gibi çok sayıda siyasi isim ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri katılım sağladı.

YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

Sindef Genel Başkanlığına yeniden seçilen Dalkıran, yeniden kürsüye gelerek bir teşekkür konuşması gerçekleştirdi.

Yapılan seçimin ardından federasyonun yeni kadrosu şu isimlerden oluştu.

SİNOP DERNEKLERİ FEDERASYONU
YÖNETİM KURULU LİSTESİ

Hasan Dalkıran
Nevzat Eryılmaz
Erkan Özkaya
Metin Sarıtaş
Cem Özdemir
Fatih Kocataş
Tekin Aksoy
Oğuz Yıldırım
Cengiz Çolak
Burhan Cankurt
Recep Türkeri
Erol Karaboğa
Ziyattin Demirdağ
Şükrü Özkaya
Hüseyin Aydın
Yaşar Çağlayan
İdris Can
Hasan Karaaslan
Ahmet Ünlü
Devrim Çelik
Orhan Mert
Alaattin İnce
İlker Çetinkaya
Durmuş Çelikten
Zehra Özgün
Ercan Kirenci
Sinem Kulaçoğlu
Fatih Özgökçe
Nuh Sarıkaya
Şevket Kök
Recep Koç
Harun Aslan
Resül Gül
Barış Karameşe
Dursun Öztürk
Kadir Eren
Recep Kılıç
Haydar Sönmez
Hamit Koç
Mustafa Görgeç
Cemil Ergün
Önder Ay

SİNDEF DENETLEME
KURULU LİSTESİ

Yakup Şentürk
Emrullah Ay
Cumhur Çetin
Ümit Özkaya
Ramazan Cankurt
Barış Özcan

SİNDEF DİSİPLİN
KURULU LİSTESİ

Mali Müşavir Ekrem Sarısoy
Özgür Ünal
Metin Küçük
Yusuf Ersoy
Ali Baş
Arif Altun

Bunları da sevebilirsiniz