SİNOP İL ÖZEL İDARESİ ÇALIŞMALARIYLA TAKDİR TOPLUYOR

İlkadım ve Canik Belediye Başkan Yardımcılığı görevlerinin ardından, geçtiğimiz Ocak ayında Sinop İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine atanan Yahya Çınkıl, başarılı çalışmalarıyla kısa sürede şehir halkının sevgisini kazandı.

 

Göreve başlamasının ardından Özel İdareyi ‘büyük bir aile’ olarak gördüğünü belirterek tüm personelle belirli aralıklarla bir araya gelen Genel Sekreter Çınkıl, bütüncül yönetim anlayışıyla kısa sürede kurum içi aidiyeti duygusunu oluşturdu.

 

Genel Sekreter Yahya Çınkıl önderliğinde çalışmalarına hız veren Sinop İl Özel İdaresi, kent genelinde başlattığı yol ve altyapı çalışmalarının yanı sıra, sağlık ve eğitim yatırımları ile sosyal projelere de öncülük ediyor.

 

GENEL SEKRETER ÇINKIL’IN PAROLASI: SİNOP’TA ASFALTLANMAMIŞ YOL BIRAKMAMAK

 

KÖYDES projesi kapsamında Sinop ve ilçelerin tamamında asfaltlama çalışmaları başlatan Sinop İl Özel İdaresi, planlananın çok üstünde başarılı bir performans ortaya koydu.

 

Projeni başlangıcında İl genelinde 120 kilometrelik köy yolunun asfaltlanması hedeflenirken, uygulanan ek programlar sayesinde bu rakam 290 kilometreye ulaştı. Özel İdare, böylece merkezi yerleşim yerlerinin yanı sıra pek çok ücra noktadaki köy yolları da asfaltlanmış oldu.

 

Yaz sezonundan itibaren çok sayıda personel ve iş makinesiyle birlikte köylerdeki birçok noktada yol asfaltlama, bakım ve onarım faaliyeti yürüttüklerini aktaran Genel Sekreter Yahya Çınkıl, en büyük hedeflerinin Sinop’ta asfaltlanmamış yol bırakmamak olduğunu ifade etti.

 

GENEL SEKRETER INKIL HEM ÇALIŞMALARI TAKİP ETTİ, HEM VATANDAŞALARIN TALEPLERİNİ DİNLEDİ

 

Sathi kaplama çalışmalarının her aşamasında sahada olan ve gittiği her köyde bölge halkı ile bir araya gelen Genel Sekreter Yahya Çınkıl, kendisine iletilen talep ve sorunları dinleyerek köylerin acil ihtiyaçlarını yerinde tespit etti.

 

SICAK ASFALT UYGULAMASI BAŞLADI

 

Sathi kaplama yol yapım programını başarı ile tamamlayan Sinop İl Özel İdaresi, kendi sıcak asfalt uygulamasını da ilk kez başlattı.

 

Özel İdare, kendi tesisinde ürettiği sıcak asfaltı, bünyesine kazandırdığı asfalt serim makinesi ile Gerze ilçesine bağlı Karlı Köyünde ilk kez kullandı.

 

ŞEHİRDEKİ BİRÇOK YATIRIMDA ÖZEL İDARE İMZASI VAR

 

Yol yapım ve asfaltlama çalışmalarının yanı sıra, şehirdeki kamu yatırımlarına da destek sağlayan İl Özel İdaresi, Sinop’ta 112 Acil Sağlık Hizmetleri binası, Sağlık Meslek Lisesi ve Öğrenci Pansiyonu binası, Dikmen Saraydüzü, Durağan, Türkeli ve Gerze Entegre Sağlık Merkezi, Türkeli Emniyet Müdürlüğü, Gerze Jandarma Komutanlığı, Boyabat İmam Hatip Lisesi ve Öğrenci Pansiyonu başta olmak üzere birçok kamu yatırımını uhdesinde tamamlıyor.

 

Bu yatırımlardan bir çoğu tamamlanarak Sinopluların hizmetine sunuldu.

 

KÖYLERE HİZMETTE ŞİMDİ SIRA TEMİZLİKTE

 

Kent genelinde takdir toplayan çalışmalara imza atan Özel İdare, son olarak “Köylere Hizmette Şimdi Sıra Temizlikte” sloganıyla Sinop ve ilçelerine bağlı köylere toplam 435 adet yeni çöp konteynırı gönderdi.

 

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ

 

Tüm bu çalışmaların yanında, sosyal sorumluluk projelerini de ihmal etmeyen İl Özel İdaresi, 1994 yılında Hakkari Çukurca’da şehit düşen J. Er Ertan Yılmaztürk adını taşıyan ve zamanla harabeye dönen çeşmeyi restore ederek ailesinin katıldığı törenle hizmete açtı.

 

Diğer yandan şehrinin tanıtımı için de önemli çaba harcayan Özel İdare, kurumsal posta gönderilerinde kullanılmak üzere Sinop’a özel posta pulu bastırdı.

Bunları da sevebilirsiniz