SOSYAL MEDYADA BULUŞTULAR EYLEM İÇİN KOMİTE KURDULAR ÇARŞAMBA’DA SANTRAL KARŞITLARI EYLEME GEÇİYOR

Çarşamba’da yapımı devam eden Biyokütle Enerji Santraline karşı sosyal medya platformunda bir araya gelen vatandaşlar mücadelelerini, hukuksal ve siyasal alanda yürütmek ve bir dizi eylem ve girşimde bulunmak üzere komisyon kurdular.

ÇARŞAMBA BİYOKÜTLE SANTRALE HAYIR Grubu olarak sosyal medya platformunda bir araya gelen vatandaşlar, dün gerçekleştirdikleri toplantı ile komisyon kurdular. Katılımcılar, mücadelenin çok başlı olmaması, daha organize ve güçlü bir şekilde tüm hukuki yolların hayata geçirilmesi, diğer gruplar, STK’lar, platformlar, meslek kuruluşları ile ortak hareket etmek ve dayanışma amacıyla geçici bir komite oluşturarak bir dizi kararlar alarak ilk adımı attılar.

Geçici olarak oluşturulan ve ağırlıklı olarak yöredeki arazi sahipleri ve üreticilerin yeraldığı komite şu isimlerden oluştu: Taner Yılmaz, Karadeniz Doğa Koruma Federasyonu Başkanı, Murat Şenel, İnşaat Mühendisi, Hamzalı Köyü Tarla Sahibi, Hasan Tunç, Eğercili Köyü Eski Muhtarı, Recep Yavan Eğercili Köyü Sakini Arazi Sahibi, Ayşe Çubukçuoğlu Çarşamba Eczacı, Adnan Öz Mahalle Sakini. Komite sözcülüğüne Murat Şenel getirildi.

İMZA KAMPANYASI BAŞLATILIYOR, KÖYLERDE VATANDAŞLAR BİLGİLENDİRİLECEK

Geçici Komitede ilk olarak, Biyokütle Enerji Santrali’nin Çarşamba’ya kurulmaması için imza kampanyası başlatılması, tüm ilçeler, Samsun merkezde ve diğer illerde kampanyanın mümkün olan en geniş katılımla sürdürülmesi, toplanacak imzaların Valilik, Bakanlık, Siyasi Parti Genel Başkanları ve Milletvekillerine ulaştırılması, çevre köylerden başlamak üzere konunun uzmanları tarafından köy halkının köylerinde bilgilendirme toplantısı yapılması, kararı alındı.

BÜTÜN SİYASİ PARTİLER, İLGİLİ KURUMLAR VE BELEDİYE BAŞKANLARINA ZİYARET

Komite üyeleri, daha sonra Çarşamba’da geniş katılımlı bir miting düzenlenmesi, STK’ların , Siyasi partilerin, Çevre ve ilgili meslek kuruluşlarının da destek ve önerilerinin alınması için girişimlerde bulunulması, oluşturulacak heyetlerle, belediye başkanları, başta valilik olmak üzere ilgili resmi kurumlar ve siyasi partileri ziyaret ederek santralin durdurulması için destek istenmesini de kararlaştırdılar. Komite bu çalışmalarını başta ÇARŞAMBA BİYOKÜTLE SANTRALE HAYIR GRUBU üyeleri tarafından olmak üzere sosyal medya , medya, basın yayın kuruluşları ile paylaşıma ve bunu hayata geçirme kararlılığında oldukların da belirttiler.

Resim önizlemesi

Bunları da sevebilirsiniz