TADER’DEN ÖRNEK BİR PROJE “VEFA SOFRASI”

Toplum olarak sıkıntılı bir süreçten geçtiğimiz bu günlerde Samsun STK lardan güzel projeler ardı ardına gelmeye devam ediyor.

Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız olan bu günlerde merkezi İstanbul Sancaktepe’de bulunan TADER Samsun Ladik Tatlıcak Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği güzel bir vefa örneği göstererek Ramazan-ı Şerif ayı hazırlıklarına şimdiden başladı.

“VEFA SOFRASI” Bu peoje kapsamında köyde Aşevi kurulacak ve 30 gün boyunca hem iftar hem sahur yemeği kumanya şeklinde köydeki yaşlı insanların evlerine taşınacak.

Proje ile ilgili dernek başkanı Adnan Coşkun şöyle bilgi verdi: “Malumunuz sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz, her zamankinden daha çok birlik beraberliğe ihtiyacımız var. Karantina şartlarında bizler gurbette anne babalarımız köyde mahrum kaldı. Birbirimizle uzak kaldığımız bu günlerde, sofralarımız ayrı olsada yemeğimiz aynı tencerede kaynasın dedik ve köy muhtarlığımızla birlikte böyle bir projeyi hayata geçirdik. Bu projeye az çok demeden kim köyümüzün bir bardak suyunu içti ise hepsinin katkı sağlamasını bekliyoruz.

Sayımız ne kadar kalabalık olursa soframız o kadar bereketli olur. Bu doğrultuda projeyi hazırlayan yürüten yönetimdeki tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Gerek yurt dışında gerekse yurt içinde tüm köylülerimizi arayarak bu çorbada herkesin tuzu olması için var gücümüzle çalışıyoruz. Sesimizin ulaştığı, çorbada benim de tuzum olsun diyen herkesi bu projeye destek vermeye davet ediyoruz.

Sloganımız “Gönlümüz Bir Soframız Bir“

Bunları da sevebilirsiniz