Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Kapsamında TOHUMLUK DAĞITIMI YAPILDI

 

Karpuzlu köyü Tarım Kredi Kooperatifi depo yerleşkesinde,Bafra ilçe Tarım Müdürlüğünün organizesiyle ve İl Tarım Müdürü İbrahim Sağlam,,Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen,,Belediye Başkanı Hamit Kılıç, ve Zıraat odası Başkanı Osman Tosuner in katılımıyla,çeltik,ayçiçeği,mısır ve soya fasulyesi tohumluğu dağıtıldı.
Organize edilen törende,Samsun il Tarım Müdürü İbrahim Sağlam,Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen,Belediye Başkanı Hamit Kılıç birer konuşma yaparak konuyla ilgili görüşlerini anlattılar.

Tarım İl Müdürü İbrahim Sağlam yaptığı konuşmada,tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesinin önemi konusunda bir değerlendirmede bulundu.Ekilen arazilerin büyük bir bölümünün destekleme dışında kaldığını,dolayısıyla da bu alanlarda üretim yapan çiftçilerin destekleme imkanlarından yararlanamadiğinı belirtti.
Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen de,konuşmasında suyun ünya ülkeleri açısindan önemine değindi.Kaliteli ve verimli bir tarımın ise ancak yeterli su ile yapilabilecegini vurgulayarak,ıslah edilmiş kaliteli tohumun ,verimli kullanılan bir su ile ülke ekonomisine büyük bir katkı sağlayacağını ifade etti.
Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ise konuşmasında,devletin tarıma verdiği önemden ve desteklemelerden dolayı,hükümete teşekkür ettiklerini ifade ederek, kaliteli ve sağlıklı tohum kullanmanın önemine vurgu yaptı.
Hamit Kılıç ayrıca,Bafra Belediyesi olarak bu yıl ilk defa ” Ata Tohumu”ektiklerini, insallah gelecek yıl bu ekim alanını daha da büyüterek elde edilen Ata Tohumunun ihtiyaç duyulan üreticilere dağıtılacağını sözlerine ekledi.
Bu protokol konuşmalarının ardından tohumluk almak isteyen üreticilere tohumlar dağıtıldı.

Bunları da sevebilirsiniz