TEKKEKÖY BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA CANDAL GÖREVİ DEVRALDI

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde Cumhur İttifakı AK Parti’den Tekkeköy Belediye Başkanı seçilen Mustafa Candal görevi devraldı.

AK Parti tarafından Tekkeköy Belediye Başkan Adayı gösterilen Mustafa Candal, 31 Mart yerel seçimlerde oyların yüzde 52,18’ini alarak belediye başkanı seçildi. Dün Samsun Adliyesine giderek mazbata alan Mustafa Candal için bugün belediye önünde devir teslim töreni düzenlendi. Tekkeköy Belediyesi’nde düzenlenen törenle Başkan Mustafa Candal eski Belediye Başkanı Hasan Togar’dan görevi devraldı. Mustafa Candal konuşmasında ilk olarak Hasan Togar’a hizmetleri için teşekkür etti. Candal, “10 yıl burada iyisiyle kötüsüyle hizmet etti. İnsanların acı gününde de iyi gününde de hep oldu. Ben hem sizler hem Tekkeköy adına Hasan abiye teşekkür ederim” dedi.

‘İSTİŞAREYLE DAHA İYİ HİZMETLER KAZANDIRACAĞIZ’
Törende konuşma yapan Cumhur İttifakı AK Parti’den Tekkeköy Belediye Başkanı seçilen Mustafa Candal, “Seçimin siyasetin dostu düşmanı olmaz. Kazananı kaybedeni olmaz. Burada asıl olan milletin kazanması. O yüzden bütün 58 bin nüfusa 44 bin 700 seçmenin buradan her birine teşekkür ederim. Çünkü kazasız belasız bu işi bitirdik. Kimsenin burnu kanamadı. Bizim için önemli olan da buydu. Bunu da hep beraber başardık. Sizlere çok borcum var. Allah’ım sizlere yüzümü kara çıkarmasın. Biz bu mübarek gün ve gece mazbatamızı aldık. Allah’ım da tüm Tekkeköy halkımıza güzel hizmetler yapmayı bizlere nasip etsin. Şunu iyi bilin. Biz ayrıştırmayacağız birleştireceğiz. Biz herkesi bütün fertleri yüreğimize basacağız. İstişare yapacağız. İstişarede hayır vardır. Biz hayırlı işlerin peşinde koşacağız. Büyüklerimizden onların doğru bildiklerinden faydalanarak istişare ederek Tekkeköyümüze inşallah daha iyi hizmetler kazandıracağız.” diye konuştu.

‘TEKKEKÖY’ÜMÜZ TÜRKİYE’DE ÖRNEK BİR BELEDİYE OLACAĞIZ’
Belediyemizde sıkıntılarımız var. Hepimiz biliyoruz. Ama bu sıkıntılar aşılmayacak sıkıntılar değil. Hep beraber sizlerle aşacağımıza inanıyorum sözünü kullanan AK Parti’den Tekkeköy Belediye Başkanı seçilen Mustafa Candal, “Bizim belediyemizi düzeltip sizlere yakışır, 58 bin nüfusumuza yakışır bir hale getireceğiz. Biz herkesi bağrımıza basacağız. Ama şunu da herkes bilsin. Biz hakkın yanında haklının yanında olacağız. Eğer adaletsizlik varsa yanlışlık varsa, eğer bir kul hakkı yenilmişse, biz düzeni adaleti getirmek için elimizden geleni yapacağız. Ama biz şimdi şehrin eminiyiz. Şehrin emini bütün 58 bine de sahip çıkacak. Bizim iyi evladımız kötü evladımız olmaz. Biz bir olacağız diri olacağız hep beraber tüm sorunları aşacağız. O yüzden bu evladınızın kapısı her zaman açık olacak. Beraber olacağız. Göreceksiniz ki Türkiye’de örnek bir belediye olacağız. Ayrıca Kadir gecenizi kutluyorum. Tüm vatandaşlarımızı Ramazan Bayramı’nın 1’inci günü yapılacak bayramlaşmaya davet ediyorum.” şeklinde konuştu

‘TEKKEKÖY’Ü ÇOK DAHA MUTLU HUZURLU BİR İLÇE HALİNE GETİRECEK’
Bizim için hep söylediğim bir şey var Bu bir hizmet etme yarışıdır vurgusu yapan Eski Başkan Hasan Togar ise, “ Bu hizmet etme yarışında Allah bu görevi bu ateşten gömleği üstlenene yardım etsin. Çünkü gerçekten çok zor. Cenabı-ı Allah 10 yıl bu görevi bizlere nasip etti. Hep birlikte mahçup olmadık mahçup etmediğimize inanıyorum. Bugünden sonra da Mustafa Candal bu görevi bu bayrağı bizden alacak ve Tekkeköy’ü çok daha iyi yerlere, çok daha mutlu huzurlu bir ilçe haline getirecek. Herkesin seçim sürecinde yaşanan gerilimleri geride bırakarak birbirlerine sarılıp kardeşçe bu ilçe için çalışması gerekiyor Bizler de bu süreçte kırdıysak üzdüysek herkesten haklarını helal etmelerini istiyorum.” İfadesini kullandı.

ÇİÇEK TAKDİM ETMESİYLE TÖREN BELEDİYE ÖNÜNDE HEP BİRLİKTE DUA EDİLDİ
Konuşmaların ardından Başkan Candal ve Hasan Togar’ın birbirlerine çiçek takdim etmesiyle tören sona erdi. Belediye önünde hep birlikte dua edildi. Başkan Candal daha sonra başkanlık makamına geçerek tebrikleri kabul etti. Törene AK Parti Tekkeköy İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Hayri Ağırlar, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tekkeköy İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Süzer, muhtarlar, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Köksal ÖNER

Bunları da sevebilirsiniz