23.01.2018 Yeşim Sarıtaş’ın Köşe Yazısı

 

TEKNOLOJİNİN ŞİRKETLER ve TURİZM SEKTÖRÜ İÇİN ÖNEMİ Ve YÖNETİMİ

Günümüzde teknoloji olağanca hızıyla bir insan gelişimi evresi gibi hatta daha hızlı ilerlemektedir. İnsan hayatının olmazsa olmazları arasına girmeyi ve hayatımızı her alanda kolaylaştırmayı başarmıştır. Sektörlerde rekabet ortamını geliştirmiş hatta en öne çıkmıştır.
Teknoloji sabit duran bir nesne gibi değil her gün yeni verilerle yeni sürümlerle güncellenmektedir.
Kurumlar, Şirketler, Holdingler .. artık neredeyse Dünya bir tıkla yönetilmektedir.
Çok başarılı olup teknolojiye uyum sağlayamayan veya teknolojiyi iyi bir ekip ile takip edemeyen şirketler,  ne yazıkki doğru adım atamadıkları, ileriye dönük stratejiler oluşturamadıkları için hedef kitlelere ulaşamadıklarından yok olmaktadırlar.
Teknoloji ile çalışanlar daha verimli ilerlerlerken artık şirket yetkilileri networklere bir tıkla ulaşmakta ve anlık, günlük şirket hareketlerini oldukları heryerden görebilmektedirler.

Teknoloji bilmek için oxford mezunu olmaya gerek yok!

Biraz istek, yatırım ve doğru kadroyla çıkılan yolda hedeflediğiniz noktaya ulaşırsınız. Ancak teknolojiyi doğru yönetemeyen kadroyla yola çıkar ve takibini yapmaz, kontrolünü sağlamazsanız teknoloji şirketinizi yok eden bir silaha dönüşür!

Turizm’de de teknoloji çok önemlidir. Çünkü sunulan ürün gamları elle tutulan birer nesne değildir. İnsanların hayal ettikleri tatilleri gözler önüne süren platformlardır. Dolayısıyla görsellerin ve bilgilerin doğru girilmesi önemlidir. Bunların yanı sıra tatil tüketicisine istediği tatili bulabilmesi için kullanıcı dostu kolay kullanımlı, kişisel verilerini  korunduğu güvenli sunucular üzerinde platformlar yaratılması çok önemlidir. Tüketicilerin web sayfalarında kaybolmamaları, alışverişi hızlıca, güvenle tamamlayıp siteden çıkmaları gerekir. Teknolojinin çıkarılış amacıda ‘zamandan tasarruf etmek, zamanı daha verimli, iyi kullanmak’ için değil midir?
Platformların takibi, nerede tüketicilerin web sitelerinde takıldığı artık raporlar ile alınmaktadır.
Satış düşmesi varsa bu sadece global ekonomik değerler olarak değerlendirilmemeli web platformlarında tüketicilerin gezme süreleri, takıldıkları yerler incelenerek sonuca varılmalıdır. Belkide gelişen teknolojinin gerisinde kalan yetersiz bir platformun sonucu satış düşmektedir.

Yeşim Sarıtaş

Bunları da sevebilirsiniz