TÜBİTAK tarafından yürütülen 4006 Bilim Fuarları kapsamında, Anafartalar Ortaokulu’nun hazırladığı bilim fuarı düzenlenen törenle ziyaretçilere açıldı.
Fuarın açılışına Terme Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Sezai Uzun, İlçe Millî Eğitim Müdürü İsmail Rahman Köse, protokol üyeleri ve şube müdürleri katıldığı programda. Okul öğrencilerinin hazırladığı projeler, katılımcılar tarafından ilgiyle incelendi. Bilimsel düşünme, araştırma ve üretme becerilerinin geliştirilmesini amaçlayan fuarda, farklı alanlarda hazırlanan çalışmalar dikkat çekti.
‘PAYLAŞMALARINA İMKÂN SAĞLAYAN ÖNEMLİ BİR PLATFORMDUR’
Terme İlçe Millî Eğitim Müdürü İsmail Rahman Köse, fuara ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu tür etkinliklerin öğrencilerin gelişimi açısından büyük önem taşıyor. Öğrencilerimizin bilimsel bakış açısı kazanması, araştıran ve üreten bireyler olarak yetişmesi bizler için son derece kıymetlidir. TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları, çocuklarımızın özgüvenlerini artıran ve ortaya koydukları çalışmaları paylaşmalarına imkân sağlayan önemli bir platformdur. Bu güzel organizasyonda emeği geçen okul yöneticilerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. ”dedi.
Fuarın hazırlanmasında görev alan öğretmen ve öğrenciler, ortaya koydukları projelerle ziyaretçilerden tam not aldı.
Köksal ÖNER






