Termeli Kur’an Âlimi’ne Meclisten Vefa

Mehmet Niyazi Kasapoğlu’nun adı ölümsüzleşti
Geçtiğimiz Ocak ayında vefat eden Termeli Büyük Âlim Mehmet Niyazi Kasapoğlu’nun ismi, Terme Belediyesi’nin Çay Mahallesi’nde hizmete açacağı yeni köprüye verilerek ölümsüzleştirildi.
Terme Belediye Meclisi’nin mart ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Ali Kılıç başkanlığında gerçekleştirildi. 8 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında geçtiğimiz ocak ayında vefat eden Terme’nin sevilen isimlerinden Türkiye genelinde binlerce hafız yetiştiren Büyük Kur’an Âlimi Mehmet Niyazi Kasapoğlu’nun isminin ölümsüzleştirilmesi için ilçede yeni yapılan köprüye adının verilmesi kararlaştırıldı.
OY BİRLİĞİ İLE KARAR ALINDI
Oy birliği ile alınan kararın ardından tüm meclis üyelerine teşekkür ederek,  açıklama yapan Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Terme’mizin ve ülkemizin önemli Âlimleri arasında yer alan ömrünü Kur’an’a adamış, benim de aralarında olduğum binlerce hafız yetiştirmiş Kıymetli Hocamız Sayın Mehmet Niyazi Kasapoğlu’nun adını yeni köprümüze vererek ölümsüzleştirdik. Yeni köprümüz için sosyal medya üzerinden yaptığımız isim arayışı sırasında ve kamuoyunda Sayın hocamızın ismi öne çıkmıştı. Biz de arkadaşlarımızla istişare ederek, ilçemizin bu değerli ismini ölümsüzleştirelim istedik. Sağ olsun muhalefet üyeleri de bu fikrimize itiraz etmeden destek verdi. Ne kadar isabetli bir karar olduğunu bir kez daha gördük” dedi.
Meclis toplantısı, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi.
Resim önizlemesi
Resim önizlemesi
Resim önizlemesi
Resim önizlemesi

Bunları da sevebilirsiniz