Terzi Çıraklığından Patronluğa!

       Samsun Alaçamlı Hikmet Bilgin terzi çıraklığından, İstanbul’da 30 yaşındayken kendi işinin patronu oldu.

      Hikmet Bilgin, köyünde ilkokulu bitirdikten sonra Samsun’un Alaçam ilçesinde 12 yaşındayken terzide çırak olarak iş hayatına başlar. 5 yıl memleketinde çalışan Bilgin, daha iyi iş imkânları için İstanbul’a gelir. Yine tekstil sektöründe çalışır. Sektörde iş deneyimi kazanan Bilgin, 1990 yılında 30 yaşındayken dikim üzerine fason konfeksiyon atölyesini kurar. 10 çalışanı ile kendi atölyesinde tekstil sektörüne dikim hizmeti vermeye başlayan Hikmet Bilgin, kaliteli işler yaparak kısa sürede sektörde tanınarak önemli bir çözüm ortağı olur. Her zaman işinin en iyisini yapmaya odaklanan Ramco Tekstilin patronu Hikmet Bilgin, şimdilerde dünya markalarına hizmet vererek, 70 kişilik çalışanıyla ülke ekonomisine istihdam salıyor.


      İş hayatındaki başarıya giden yolu sabırla çok çalışmaya, iş disipline, pes etmemeye bağlayan Hikmet Bilgin, istihdam açısından Türkiye’de tekstil sektörünün çok önemli olduğunun altını çizerek, devletin sektörü desteklemesi gerektiğine vurgu yaptı.


      İstanbul’da hemşerilerinden de kopmayan Hikmet Bilgin, Alaçamlı sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarına sponsor oluyor ve yönetimlerinde yer alıyor.

Bunları da sevebilirsiniz