TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU’NDAN SÜPER LİG KARARI! MAÇLAR ERTELENDİ

 

Türkiye Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği Vakfı bir görüşme gerçekleştirdi. Türkiye Futbol Federasyonu toplantının ardından Süper Lig ile ilgili alınan kararı duyurdu.
Kulüpler Birliği Vakfı ve Türkiye Futbol Federasyonu heyeti, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen depremler sonrasında bölge halkına yapılacak yardımlar, liglerin nasıl devam edeceği, depremin etkilediği kulüplere yapılacak yardımlar hakkında toplandı. Toplantının ardından TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Kulüpler Birliği Vakfı ile birlikte deprem bölgelerine 1000 konteynerlik bir mahalle kurmak için harekete geçtiklerini ifade eden Mehmet Büyükekşi, “Pazartesi günü sabah 4 civarında meydana gelen depremden dolayı acımız çok büyük. Özellikle milletimizin başı sağ olsun. Bu zamana kadar enkaz altında kalan, enkazdan çıkartılan yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Acımız çok büyük. Ülkemiz 100 yılın afetini yaşıyor. Bugün Kulüpler Birliği bizi misafir etti. Başkanlarımızla birlikte neler yapabiliriz diye konuştuk. Çok faydalı ve iyi bir toplantı oldu. Bundan önce TFF olarak kampanya başlatmıştık. 20 milyon TL AFAD’a bağışta bulunmuştuk. Kulüplerimiz bize çok güzel bir öneriyle geldiler. Kulüpler Birliği Vakfı, bütün takımlarımız yaklaşık 1000 konteynerlik, içinde 2 oda olan bir mahalle kurmak konusunda TFF ile birlikte iş birliği yapıp, devletimizin ihtiyaç duyduğu, depremden zarar görmüş şehirlerimizin bir ya da iki tanesine bir mahalle kurmak istiyoruz. Altyapısını hazırlayıp, bu konteynerleri en kısa sürede hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Özellikle yine depremzedelere yardım etme konusunda bir takım fikir alışverişlerinde bulunduk. Önümüzde Avrupa’da Trabzonspor – Basel maçı var. Bu maçın Trabzon’da oynanan kısmının gelirini, depremzedelere bağışlama konusunda başkan Ahmet Ağaoğlu öneride bulundu. İnşallah bu da depremzedelerimize önemli bir kaynak olacak” diye konuştu.
“LİGLERİ 3, 4 MART’TAN İTİBAREN BAŞLATMA KARARI ALDIK”
Süper Lig’de yaptıkları 1 haftalık ertelemeyi uzattıklarını ve ligin 3, 4 Mart’ta başlamasını planladıklarını belirten Büyükekşi, “Hafta başında yaptığımız açıklamada, bu hafta oynanacak maçlarımızı önümüzdeki hafta sonuna ertelemiştik. Ama gördüğümüz kadarıyla acımız çok büyük. Hala enkaz altına binlerce vatandaşımız var. Bugün itibariyle bu maçları 3, 4 Mart’tan itibaren başlatma kararı aldık. İnşallah o zamana kadar bu yapılacak çalışmalar ve kulüplerimizin desteğiyle o tarihte başlatabiliriz diye ümit ediyoruz. Bu konuda verilecek kararlarda da her zaman Kulüpler Birliğimiz ile beraber hareket edeceğiz. Yarın 1’inci Lig Kulüpler Birliği, Salı günü 2 ve 3’üncü Lig Kulüpler Birliği ile bir araya geleceğiz. Futbolun paydaşlarının her zaman beraber hareket etme konusunda arzularını, önerilerini TFF olarak dinleyeceğiz. Ona göre ortak kararlarımızı vereceğiz” şeklinde konuştu.
“HATAYSPOR MAÇLARINI OYNAYAMAYACAĞINI BİZE BİLDİRDİR”
Depremin en çok etkilediği illerden biri olan Hatay’ın takımı Hatayspor’un bu sezon lige devam edemeyeceğini kendilerine bildirdiğini söyleyen Büyükekşi, şu ifadeleri kullandı:“Bugün Hatayspor, TFF’ye bir yazı gönderdi. Bu sezon maçlarını oynayamayacağını bize bildirdi. Biz de bunu yarın ya da öbür gün bir yönetim kurulu toplantısı yapacağız. Gaziantep FK başkanımız da online olarak bağlandı. Onlar şu anda bugün itibariyle bir karar veremediler. Pazartesi sabahına kadar onlara bir süre verdik. Eğer onlar da çekilmek isterlerse bu iki kulübümüz Süper Lig’de hakları baki kalmak kaydıyla, yolumuza 17 takımla devam etmeyi planlıyoruz”
Köksal ÖNER

Bunları da sevebilirsiniz