Usta Öğreticilerin Sesine Kulak Verelim

Kurulma aşamasında olan Samsun Usta Öğreticiler Derneğinin Kurucu Başkanlığını üstlenen Emrah Kuvvet, Usta Öğreticilerin sorunlarını dile getirdi.
Emrah Kuvvet yaptığı açıklamada şöyle dedi;

Corona virüs salgını nedeni ile alınan tedbirler kapsamında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm eğitim kurumlarının tatil edilmesiyle birlikte, Halk Eğitim Merkezleri bünyesinde ek ders ücreti karşılığında çalışan yaklaşık 100 bin civarı usta öğrenci işsiz ve maaşsız kalmıştır. 

 

Mart ayında kursların pandemi nedeni ile kapanması ile modülü devam eden usta öğrenci ders programı bitene dek ek bir kararla maaş aldı. Ders programı biten usta öğrenciler ise maaşsız ve işsiz kaldı. Tekrar kurs açılmadı. Ta ki bu durum Kasım ayında kursların açılmasına karar verilinceye kadar devam etti. Kursların açılacağı kesinleşince, usta öğrenciler pandemi şartları nedeni ile, büyük geniş ve havalandırmalı kurs yerleri aradı buldu kiraladı. Gerekli tadilat, boya, badana, elektrik ve su işleri için masraf etti. Kursların az bir bölümü açıldı. Diğer kurslardan bazıları onaylanmadı. Açılma günlerini bekliyordu. Yine 20 Kasımda tüm kurslar kapandı. Bu dönemde kursu devam eden usta öğrenciler de, açılmayan kursların usta öğrencileri de hiç biri maaş alamadı, halen alamıyor. SSK’lar ödenmiyor. Usta öğrenciler işsizlik maaşından yararlanamadığı gibi, ödenek ve pandemi nedeniyle verilen yardımı da alamadı. 

 

Milli Eğitim Bakanlığı, Halk Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezlerinde çalışan usta öğrencilere bir statü verilmesi gerekmektedir. 

Salgın sürecinde M.E.B e bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında, bizlerle aynı işi yapan kadrolu öğretmenler, idari izinli olarak maaşlarının yanı sıra ek ders ücretlerini de almaya devam etmektedir. Kursları açık olan usta öğrencilerin ücretleri kesilerek bazı illerde işten çıkarılmışlardır. Özel kurumlarda işten çıkarma yasağı olmasına rağmen, devletin bünyesinde çalışan usta öğreticiler için bu yasa görmezden gelinmektedir. 

 

Usta öğretici arkadaşlarımızın bu zorlu süreçte mağduriyetinin giderilmesi için bir an önce düzenlemelerinin yapılması ve aynı zamanda ek ders ücretlerinin ödenmesi gerekmektedir. Aksi takdirde mağduriyet devam edecektir. 

Mağduriyetimizin giderilmesi, özlük haklarımızın verilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılmasını arz ederiz. 

Bunları da sevebilirsiniz