VALİ DAĞLI’DAN BAFRA’DA KORONAVİRÜS DENETİMİ

Samsun Valisi Zülkif Dağlı ve beraberindeki heyet Samsun’un Bafra ilçesinde koronavirüs önlemleri kapsamında bir takım denetimlerde bulundu.

Bakanlıktan dün yapılan açıklamaya göre; İçişleri Bakanlığı Covid-19 tedbirleri kapsamında yapılacak denetimlerle ilgili 81 il valiliğine genelge gönderdi. Genelgede, salgının son günlerdeki yayılım seyri göz önünde bulundurulduğunda, hayatın her alanında mevcut tedbirlere uyulmasının öneminin bir kez daha ortaya çıktığı ifade edildi. Söz konusu tedbirleri denetlemek için ilçeye gelen Samsun Valisi Zülkif Dağlı’ya Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç, Samsun İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, İlçe Sağlık Müdürü Aytaç Akın, İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Gökay Gökdoğan, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Fatih Özer ve daire amirleri katıldı. Samsun Valisi Dağlı ve beraberindekiler ilçe esnafını ziyaret ederek denetimler konusunda uyarılarda bulunurken, İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç ise alınması gereken tedbirler hakkında ilçe esnafına bilgiler verdi.

Söz konusu denetimin ardından açıklama yapan Vali Zülkif Dağlı “Bugün Türkiye genelinde topyekûn denetimler yapılıyor. Bu anlamda bizde Bafra ilçemize geldik. Denetimler yapıyoruz. Genel olarak baktığımızda ilçe esnafının denetimlere uyduğunu kuralların Bafra ilçemizde oturduğunu görüyoruz. Bu gerçekte memnuniyet verici. Vatandaşı da gözlemliyoruz. Maskenin takıldığını gözlemliyoruz. Sosyal mesafe ve hijyen kurallarına da riayet edersek bu hastalıktan kurtulacağız. Bir hafta boyunca tüm ilçelerde olduğu gibi Bafra ilçesinde de denetimler yapacağız. Ev dışında her alanda maske ve sosyal mesafe kurallarına uymaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bunları da sevebilirsiniz