VİRÜS AVCILARI İLKADIM’IN KIRSAL MAHALLERİNİ BAŞTA AŞAĞI DEZENFEKTE EDİYOR

İlkadım Belediyesi Sağlık İşleri ekipler, ilçeyi virüsten korumak için tüm mahallelerde toplu dezenfekte çalışması başlattı.

İlkadım Belediyesi dünyayı kasıp kavuran Koronavirüse karşı tedbir almak amacıyla salgınla mücadele kapsamında sahada görev yapan 200’ü aşkın personeliyle ilçedeki her bir mahallede ayrı ayrı temizlik ve dezenfekte çalışması yürütmeye devam ediyor. Kent merkezinde rutin olarak devam çalışmaları kırsal mahallere taşıyan ekipler hiçbir detayı gözardı etmeden gerçekleştirirken, bina girişlerini, merdivenleri, daire kapılarını, durakları, açık olan iş yerlerini, camileri ve çöp konteynerlerini titiz bir şekilde en ince ayrıntısına kadar temizleyip dezenfekte ettiler.

“Toplumla birlikte mücadele etmeliyiz”

Özel kıyafetli ve maskeli 4’erli grup halinde 12 kişiden oluşana mobil dezenfekte ekibinin Derecik Mahallesi’nde mahalle sakinlerinin  sürekli temas halinde bulunduğu alanlarda püskürtme yöntemiyle COVID19 salgınına karşı gerçekleştirdiği dezenfekte çalışmalarını mahalle muhtarı Çetin Çavuş ile birlikte inceleyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Korona virüs salgınıyla toplum olarak hep birlikte mücadele etmenin önemine vurgu yaparak salgınla mücadele kapsamında dezenfekte çalışmalarından, online hizmetlere kadar birçok uygulamayı hayata geçirdik. Kamu kurumlarından pazar yerlerine, binalardan halkın yoğun olarak kullandığı alanlara kadar ilçemizin her yanını dezenfekte ettik, etmeye de devam ediyoruz. 65 yaş üstü vatandaşlarımıza, kronik hastalara ve engellilere destek ve zabıta denetimleri gibi birçok uygulamamız devam ediyor” dedi.

“Mikrobik ortamları steril ediyoruz”

Mesafe, hijyen ve izolasyon önemine bir kez daha dikkat çeken Başkan Demirtaş, “Mesai mefhumu tanımaksızın sokaklarda gece gündüz demeden vatandaşımızın daha sağlıklı yaşaması ve daha temiz, daha huzurlu, daha güzel bir İlkadım için çalışıyoruz. Mikrobik ortamlarla birlikte şehrimizin her tarafında dezenfekte çalışması yürütüyoruz. Parklarımız dahil olmak üzere, pazar yerleri ve sokaklar dezenfekte ediliyor. Eğer sokağa çıkmak zorunda kaldıysak sosyal mesafemizi koruyalım. Kurallara uyalım bir başkasının sağlığına zarar vermeyelim” diye konuştu.

“Muhtar Çavuş teşekkür etti”

Yapılan dezenfekte çalışmaları sonra duygu ve düşüncelerini dile getiren Derecik Mahalle Muhtarı Çetin Çavuş,” Başkanımız daha önceden de bizlere yaptığı hizmetlerden ve şimdi devam eden çalışmalardan dolayı vatandaşlarım adına çok çok teşekkür ederim. Allah kendisinden ve ekibinden razı olsun” diye konuştu

Resim önizlemesiResim önizlemesiResim önizlemesi

Bunları da sevebilirsiniz