Yakakent’e Robotik Kodlama Atölyesi

İçlerinde Kuzey Su Ürünlerinin de bulunduğu üç firma nin desteğiyle Yakakent 100.Yıl Ortaokuluna “Robotik Kodlama Atölyesi” Kuruldu.
Atölye nin açisina,Samsun Valisi Zulkif Dağlı,Yakaken Kaymakamı Eroğlu,Kuzey Su Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Osman Parlak da katıldı.
Proje ,Yakakent Milli Eğitim Müdürlüğü Tarafından hazırlandı.
Konuyla ilgili olarak Samsun Valiliği şöyle bir açıklama yaptı;

Bilim ve teknolojinin hızla ilerlediği dijitalleşme çağında çocuklarımızın teknolojiyi sadece oyun ve eğlence aracı olarak değil, kendilerini geliştirmek için bir fırsat olarak da değerlendirilmesi amacıyla Yakakent 100. Yıl Ortaokulu’nda kurulan “Robotik Kodlama Atölyesi”nin açılışını gerçekleştirerek, emeği geçenlere teşekkür eden Valimiz Sayın Doç. Dr. Zülkif Dağlı, dğnaynın artık tamamen bu konu üzerine yöneldiğini ve dolayısıyla bu atölyeyle kalıcı bir iş yapıldığını dile getirerek,”Bu hizmetle bizler bugün önemli bir başlangıç yapmış ve Yakakentli gençlerimizin önünü açmış olacağız. İnşallah bir kaç sene sonra bazı çocuklarımızın Aselsan’da, bazılarının Havelsan’da çalıştığını bir çoğunun elektrik-elektronik mühendisliğini tercih etmeye başladığını göreceğiz. Hepsi nitelikli vatana ve millete hayırlı evlatlar olacaklar ve bizim için de en önemlisi bu. ” dedi

Bunları da sevebilirsiniz