Yakup Konuş; 19 Mayıs’a HİZMET Borcumuz Var

CHP 19 Mayıs Belediye Başkan Adayı Yakup Konuş Niçin aday olduğunu Gönül Köprüsüne Anlattı;

İlçemizin sınır mahallesi Tepeköy’de 1964 yılında doğan ,

Çocukluk, gençlik ve 27 yıllık çalışma hayatının 23 yılını ilçemiz T.K.Koopetafinde çalışan ve son 14 yılını da müdür olarak görev yapan bu kardeşiniz , bu evladınız , bu hemşeriniz ayrım yapmadan her zaman emeğin  yanında, garibanın yanında, çok zor şartlarda üretim yapmaya çalışan çiftçilerimizin arkasında dimdik durmuştur. Çiftçi kardeşlerimizle kurduğumuz güzel ve samimi ilişkiler neticesinde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacıyla aday oldum.

Çünkü geriye baktığımda çalışma dönemimde yaptığım hizmet atılımlarını sizlere hatırlatmak isterim.

-Kooperatifimize mazot istasyonunun alınması için 1992 yılında ilk müracatlarında şahsımın katkıları büyüktür.Tüm engellermelere rağmen 1995 yılı ilkbahar döneminde mazot istasyonumuz faliyete geçmiştir.

– O yıllarda özellikle Yörükler ve merkez mahallelerde hazine arazilerinde çiftçilik yapan üyelerimizin kredilendirme işlemleri belediye’ye verdikleri arazi emlak beyanları ile sağlanmış, dekar başına destekli gübre ve diğer tarım girdilerinin almasına katkı sağlanmıştır.

2002 yılında 1.950 m2 imarlı arsamız,üzerinde bulunan 2.katlı hizmet binamız ve 300.tonluk depomuza Belediye başkanlığı tarafından kamulaştırma talebi, Yönetim kurulu üyelerimiz başta olmak üzere şahsımın dik durması sonucu yapılan imar uygulaması ile hizmet binamızın yerinde kalması sağlanmıştır.

İşte o yıllarda yaşanan ekonomik kriz nedeniyle sağladığımız kamulaştırma geliriyle birlikte zorlu dönemi atlatarak çiftçilerimize kredi sağlanmaya devam edilmiştir.Ne yazık o dönemde Samsun ilimize bağlı  175 birim kooperatifinden 90 tanesi kapanarak 85 kooperatif kalmıştır. Kooperatifimizin o gün kapanmamasında başta o dönemde görev yapan yönetim kurulu üyelerimiz olmak üzere şahsımın ve personelimin önemli katkısı olmuştur.

İkamet ettiğim Kumcağız mahallesinde 1996 yılında  büyüklerimiz tarafından arsa tapularımızın alınmasına destek amacıyla kurulan Dernek çatısı altında yaptığımız çalışmalar sayesinde tapularımızın alınması,sahilimizin korunması, sosyal ve kültürel faaliyetler ile Cumhuriyet değerlerimize sahip çıkma adına yaptığımız  milli bayram kutlamaları sayesinde üyelerimizin yıllardır verdikleri aidat ve bağışlarla bu gün değeri çok yüksek olan 1.000 m2. İki parsel arsayı,2.Katlı hizmet binasını,yazın oturmak için 500 m2 kapalı sundurma alanıyla birlikte yıllardır üyelerimize ve misafirlerimize hizmet vermeye devam etmesini sağladık. Başta tüm üyelerimiz olmak üzere birlikte bir üye olarak bunu başarmanın verdiği destekler ile üyelerimizden gelen destekle adayım.

01.09.2010 tarihinde Genel merkezimizin atama kararıyla ilçe başkanı olarak arkadaşlarımla birlikte siz hemşerilerimizin haklarını savunmak için 13 yılda yol arkadaşlarımızla birlikte verdiğimiz siyasi mücadeleler nedeniyle 19.08.2023 tarihindeki ilçe kongresinde görevi bıraktım.

İlçe başkanlığı görevim sürecinde hiç kimseyi ayırmadan,bu hemşerimiz falan partiden demeden kim bize bir sorun ilettiyse veya ilçemizin genelini ilgilendiren bir sorun olduğunda sizlere okuyacağım konular ile ilgili sorunlarla bire bir ilgilendik.İktidar olmadığımız halde başardıklarımız da oldu başaramadıklarımız da oldu.

– 2012 yılında  2/B arazilerinin satış fiyatlarına yaptığımız itirazlar ve 19 Mayıs Bafra çifçi mitingleri

– Adliyemizin kapanmaması için verdiğimiz mücadele 18.06.2012 -Mv.Prof Dr.Haluk Koç ve İhsan Kalkavan’a yazılan resmi yazılar adalet bakanlığına iletildi.

3- 09.01.2013- İlçemizde kurulan Pazar gününün değiştirilmesi.

4- 30.06.2013-Yok olmaya terk edilen sahilimizle ilgili çalışmalar

5- 01.10.2013- B,Şehir yasası gereği kapanacak iki beldemizde referandum yapılması.

6- 03.10.2013- Doğalgazın ilçemize gelmesi hk.

7- 07.10.2015- PKK ve çözüm sürecinde verilen mücadele.

8- 25.06.2016- Zincir marketlerin ilçemizi işgali .

Tüm bu çalışmalardan sonra ;

Yerel seçim sürecinin başlaması ile birlikte üyelerimizin ve halkımızın şahsıma gösterdiği güven nedeniyle partimiz adına ilçe belediye başkan adayı oldum. Allah nasip ederde bu göreve seçilirsem sizlere söz veriyorum seçildiğim gün parti rozetimi çıkarıp Atamızın rozetini takacağım.Tüm 19 mayıslı hemşerilerimize eşit ve adaletli şekilde hizmet edeceğim.Her kuruş verdiğiniz vergilerin hesabını mutlaka şeffaf bir şekilde vereceğiz. Şimdi 19  mayısımızın  Geçleri, kadınları, emeklileri, işçileri, esnafı ayağa kalkın el verin bu düzeni hep birlikte değiştirelim. Beş kişiye değil, yandaşa değil, her kese hizmet için yollara düşelim. Verdiğiniz bu destek için hepinize teşekkür eder, saygı ve sevgilerimi sunarım.

SANA SÖZ  19 MAYIS ; Sizlerin etnik kimliğinize ve inancınıza saygılı ,herkesin eşit ve adaletli hizmet alması sağlanacaktır.

Değerli hemşerilerim ; 19 Mayıs’ta doğmuş, 27yıllık çalışma süresinin 21yılını  ilçemizde bulunan 1952 Sayılı Ballıca Tarım Kredi  Kooperatifinde  memur, muhasebeci ve son 14 yılını’da müdür olarak yaptığım ilçemizin Kumcağız  mahallesinde  ikamet  etmekteyim. Evli ve iki çocuk babasıyım.  Ömrümün  yarısını  bu ilçede sizlerle geçirmem nedeniyle  ilçemizin yaşadığı sorunların çözümü , en önemlisi  ilçemizde  yaşayan  değerli hemşerilerimizin şehirde yaşama kültürünü  geliştirerek sizlere daha iyi hizmet etmek amacıyla , 13 yıllık ilçe başkanlığımın bana kattığı tecrübeler neticesinde  sizlerle yaşadığım düzgün , seviyeli siyaset yapma anlayışını hizmete dönüştürmek üzere  31 Mart 2024 tarihinde  yapılacak  Mahalli  İdareler  seçimlerinde  Cumhuriyet Halk Partisi Belediye başkan adayı olarak yola çıkmış olmanın gururunu yaşıyorum.

Size söz veriyorum; Allah nasip eder 31.Martta seçilirsem sadece belirli kişilere, zümreye değil   27.000- bin  hemşerimize eşit ve  adalet  içerisinde  hizmet  edeceğim. Sizlere dev  binalar yapmayı değil sosyal belediyeciliğin ön planda uygulanacağı ve her türlü sorunlarınızın çözüme ulaşması için  çalışacağımızın  sözünü  veriyorum. Bu ilçeye  kardeşlik  hukukunu  getirmek  için ayrıştırıcı değil  birleştirici, kucaklayıcı  şeffaf  bir  yönetim  modelini  uygulamak  için   gece ve  gündüz çalışacağım. Bu güne kadar gençlerimizin  göç etmesini engelleyemediği halde  iktidarın yüksek seviyede oy aldığı  ilçemizin kaderini  özel  sektör  yatırımları, çeşitli teşvik yatırımları ile değiştirerek istihdamı arttırmak, gençlerimizin ilçemizin geleceğine sahip çıkmasını sağlayacağız. Bir dönem sonunda  taahhüt  ettiğim  projeleri başaramadığım takdirde bir daha asla sizlerden destek istemeyeceğime söz veriyorum.

2024 – 19 MAYI İLÇESİ  MART YEREL SEÇİM  PROJELERİ

  • BÜTÇE , MALİ DİSİPLİN VE ŞEFFAF YÖNETİM  

2009 yılından bu güne kadar mevcut başkan ve yönetiminin  uyguladığı yanlış politikalar, rant , adam kayırmacılık  ve kişiye özel hizmet gibi sebeplerden dolayı 19 Mayıs Belediyesi borçları nedeniyle hizmet yapamaz duruma gelmiştir. Bundan tamamen vaz geçilerek ilk iki yılda mali disiplin sağlanacak, gelir ve giderler şeffaf bir şekilde sosyal belediyeciliğin gereği  olarak halkımıza  duyurulacaktır.

Meclis toplantıları canlı yayınlanacak, gündem gereği hizmet götürülecek mahalle muhtarı meclis toplantısına davet edilecektir. Seçim sonrasında kent konseyi kurulacak, erkek, kadın ve gençlerin bu kurulda eşit şekilde temsil edilmesi sağlanacaktır.

 

  • ŞEHİR OLMA BİLİNCİNİN YERLEŞMESİ – KÜLTÜR VE SANAT PROJESİ

Şehirde yaşama kültürümüzün gelişmesi için ilçemizde eksik olan bir kütüphane, sinema ve tiyatro salonu, gençlerimizin ve çocuklarımızın müzik eğitimi alabilmesi için bir müzik evi açılacaktır. Halk Eğitim müdürlüğünün katkıları ile kurslar düzenlenecek. Yıl içerisinde çeşitli konserler, tiyatro oyunları düzenlenmesine katkı sağlanacaktır. Bilinçli ve sağlıklı bir toplum oluşmasına, oluşan bu toplumunda yerel yönetime katılmasına, denetlemesine ve ona yön vermesine imkan verilecektir.

 

3-  OTAGAR VE MEVCUT KAPALI  PAZAR YERİ PROJESİ

Eski Belediye başkanı tarafından Pazar yapılma şartı ile Belediyeye bağış yapılan eski giysi Pazar yeri İlçemiz esnafları ile görüşülerek kaldırım işgallerini de ortadan kaldırmak üzere her iş günü açık olmak üzere yeniden düzenlenecek. Tüm  manav esnaflarımıza  buralarda satış yapma imkanı bulacaktır.

Daha önce Otobüs terminali olarak yapılan ve Pazar yeri olarak kullanılan kapalı Pazar yeri Pazar esnafımızın rahat edebileceği kış ve yaz şartlarına göre yeniden düzenlenecek. Terminal yapılması zorunlu hale geldiğinde Pazar yeri ilçemiz halkı, Pazar yeri esnafı ve sivil toplum örgütleri ile yapılacak toplantılar sonrası belirlenecek alana taşınacaktır.

 

  • GASİLHANE PROJESİ

   İlçe nüfusumuzun eskiye göre artması , kırsal  mahallelerde  gerçekleşen vefatların’da

merkez mezarlığında bulunan gasilhaneye gelmesi ile birlikte daha kapsamlı bir gasilhane ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Mevcut gasilhane cenaze sahiplerinin sosyal ihtiyaçlarını karşılyacak şekilde restore edilerek daha modern hale getirilerek  halkımıza hizmet verecektir.

 

  • YÜRÜYÜŞ VE BİSİKLET YOLU PROJESİ

Devlet Su İşleri müdürlüğü tarafından Dere ıslah çalışması tamamlanan  Engiz  Deremizin İlçemiz merkezinden denize düküldüğü  Kumcağız  Mahallesi sahiline kadar derenin su tutması için setteler yapılması, sağlı sollu yürüyüş yolları, bisiklet yolları, parklar, piknik alanları ve kafeler ile yeni bir  görüntüye  kavuşturularak  halkımızın  hizmetine sunulacaktır.

 

  • İLÇEMİZ TRAFİK SORUNU VE KAVŞAKLARIN YAPILMA PROJESİ

Yaz aylarında ve özellikle belirli saatlerde ilçemizde trafik sorunu ulaşımı etkilemekte ve kazalara yol açmaktadır. Suat Kılıç bulvarı, Fatih bulvarı ana yol çıkışlarının yeniden düzenlenmesi sağlanacak, Karadeniz tüp kavşağı başta olmak üzere ihtiyaç olması durumunda diğer kavşaklarda Karayollarımız ile işbirliği içerisinde yeniden düzenlenecektir.

 

  • SAHİLİMİZİN DÜZENLEME  VE TURİZME KATKI  PROJESİ

İlçemizin esnafına ekonomik katkı sağlamak üzere ilçemize gelen turist sayısını arttırmak, onları en güzel şekilde ağırlayarak ,Belediyemize mali katkı sağlamalarını kalıcı hale getirmek üzere B.Şehir Belediyemizin’de katkıları alınarak Dereköy den başlayıp, Yörükler sit alanına kadar olan kumsal sahil şeridimizin yeniden düzenlenmesine çok önem verilecektir.

-Yaz aylarında burada çeşitli etkinlikler yapılarak festival düzenlenecektir.

– Çadır kamp yerleri, karavan kamp yerleri, piknik alanları yeniden düzenlenecektir.

-Konaklama için pansiyon, butik otel, otel ve hamamın yapımı sağlanacaktır.

– Bu alanlara gelen yerli ve yabancı turistlerin ihtiyaçlarını karşılayacak sosyal tesislerin   yapımı sağlanacaktır.

 8 –SAMSUN ÜNİVERSİTESİ  BENİM ÜNİVERSİTEM  PROJESİ                      

İlçemizde kurulan ve Özelleştirilen Sigara fabrikasının yanında faaliyet gösteren SAMSUN  Üniversitesi gelişen eğitim ve artan öğrenci sayısı ile ilçemize kültürel ve ekonomik katkı sağlamaya devam etmektedir. Binlerce öğrencinin okuduğu kampüs dışında öğretim görevlisi ve öğrencilerin sosyal yaşamlarını devam ettireceği ve ihtiyaçlarını karşılayacak tesislerin  yapılması Belediyemiz tarafından sağlanacaktır. Yapılacak bu sosyal tesisler Belediyemiz Şirketi tarafından işletilecek olup genç istihdam sağlanacak, uygulanacak fiyat indirimleri ile öğrencilerin öğrenim şartlarını kolaylaştıracağız. Öğrencilerimizin boş vakitlerini geçirmek üzere Atakum’a gitmelerine gerek kalmadan  İlçemizde tüm ihtiyaçlarını karşılamaları ,özellikle kampüs -ilçe merkezi ulaşımını kolaylaştırarak ve  ucuz hale getirerek Öğrencilerimizin misafir olarak rahat bir nefes almasını mutlaka sağlayacağız.

    9 – SEVGİ MUTFAĞI  PROJESİ

          Değerli hemşerilerim sosyal Belediyeciliğin gereği olarak İlçemizde Kumcağız  mahallesi eski plaj yerinde bir SEVGİ MUTFAĞI yapımı en kısa sürede yapılacaktır. Bu mutfak Belediyemiz şirketi tarafından işletilecek, burada üretilen yemeklerimiz ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ücretsiz, öğrenci ve misafirlerimize uygun fiyatlarla hijyen bir şekilde sunulacaktır.

10 – YAŞAM KART PROJESİ

          İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızı teşhir etmeden, onların onurlarını rencide etmeden hep birlikte belirleyeceğimiz hanelere sosyal yardımlarımız en önemli önceliğimiz olacaktır. Bu konuda eski görünür yardımlardan vaz geçilecektir. Sosyal Belediyeciliğin gereği YAŞAM KART hayata geçirilecektir. Her ay belirlenecek bir limit bu kartlara yatırılarak ihtiyaç sahibi hanelerimizin kullanımına verilecektir. Ayrıca yardımsever vatandaşlarımızın içinde olacağı sosyal yardım projelerini mutlaka hayata geçireceğiz. Bir elin verdiğini diğer el duymayacaktır.

11- HAYVAN BARINAĞI PROJESİ

      Çağımızın gereği bu projemize gönüllüleri de katarak  bizlerin dostu olan hayvanlarımıza sahip çıkmak onların sağlıklı yaşamalarını sağlamak, tedavilerini yapmak, kontrollü üremelerine izin vermek, aşı ve tedavilerini yapmak, en önemlisi sahiplendirmek için mümkün olan bir yerde Belediyemiz veterinerlik müdürlüğü kontrolünde bir barınağın hayata geçirilmesi gönüllü vatandaşlarımızın da desteği alınarak yapılacaktır.

12- DOĞA TURİZİMİNİN GENİŞLETİLME PROJESİ

      İlçemiz deniz ve doğa turizmi açısından çok uygun olup yapılmakta olan Nebiyan doğal turizm festivalinin daha etkin yapılması, buralarda yaşayan çiftçilerimize ekonomik katkılar ve kooperatif kurarak örgütlenmeleri sağlanacak , ilçemize gelecek turizm gelirlerini arttırarak esnafımızın gelirlerini yükseltmek en önemli görevimiz olacaktır.

13- ÇİFTÇİLERİMİZE DESTEK PROJESİ

      İlçemiz bulunduğu coğrafya nedeniyle yukarı bölgelerde kuru, ova bölgelerde ise sulu tarım, hayvancılık yapmaya çok müsaittir. Genel hükümetimizin son yıllarda uyguladığı tarımsal politikalar çiftçimizi üretim yapamaz hale getirmiştir. İzmir ,İstanbul  ve Ankara B. Şehir Bediyelerimiz başta olmak üzere Atakum  Belediyemiz’ inde uyguladığı çiftçiye destek proğramları  incelerek Samsun B. Şehir Belediyemiz ile  işbirliği içerisinde (Tohum, Gübre, Fide, Mazot, Hayvan yemi gibi vs.) desteklerin verilmesi sağlanacaktır. Çiftçilerin kooperatifleşmesi sağlanarak ürettikleri ürünlerin satışına katkıda bulunulacaktır. Son yıllarda tarım en önemli yaşamsal sorunumuz olmaya devam etmektedir.

14- 19 MAYIS BELEDİYE SPOR’UN DESTEK PROJESİ

      19 Mayıs Belediye sporun  her branşta faaliyet göstermesi için gerekli alt yapılar oluşturulacaktır. Başta futbol olmak üzere her branşta spora gerekli katkılar verilerek gençlerimiz spora yönlendirilecektir. Türkiye genelinde İlçemizin spor branşlarında başarılı olmasını  sağlamak için gerekli adımlar Belediyemiz tarafından atılacaktır.

15- MERKEZ VE KIRSAL MAHALLE YOLLARIMIZIN BAKIM PROJESİ

     İlçemize bağlı 38  Mahalleden  16’sı merkez, 22’si kırsal mahalledir.  Mahalle yollarımızın yıllık periyotik bakımları yapılmadığı için Belediyemize çok büyük maliyetler yüklenmektedir. Bu nedenle özellikle kırsal mahallelerimizin yolları, hendek bakımları, asfalt ve beton tamirleri yaz aylarında yapılarak yağan şiddetli yağmurlarda tamamen bozulmalarının önüne geçilecek, imar uygulamaları ile açılacak ve diğer yollarımızın bakımlarına gerekli önem verilecektir.

16- YAŞLI BAKIM EVİ YAPIMI PROJESİ

      İlçe nüfusumuz yaşlanarak emekli şehri haline gelmiştir. Yaşlılara bakacak genç nüfus evlatlarımız il dışında olduklarından çok sayıda  yaşlımız ekonomik durumu iyi olmasına rağmen bakıma muhtaç durumdadır. Bu vatandaşlarımızın sorununu çözmek için  önceliği özel sektör olmak üzere acilen harekete geçilecek bu konuda yatırım yapmak isteyen sağlık yatırımcılarına destek verilecektir.

 17 – MAHALLE KREŞLERİ YAPILMA PROJESİ

          İlçemizin geleceğini düşünmek amacıyla çalışan annelerin güvenli bir ortamda      çocuklarını bırakarak çalışma hayatının içinde olmasını desteklemek ,okul öncesi çocukların ilkokula uyum sağlamadaki eğitimlerini sağlamak üzere merkez mahallelerden başlamak üzere ihtiyaç duyulan mahallelerimize kreş yapımı sağlanacaktır.

 

Yakup  KONUŞ

CHP 19 Mayıs Belediye Başkan Adayı

Bunları da sevebilirsiniz