YAŞLI VE KRONİK HASTALARA BÜYÜKŞEHİR İHTİYAÇLARINI GETİRİYOR

‘Siz isteyin biz getirelim’ Samsun Büyükşehir Belediyesi 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı nedeniyle dışarıya çıkamayan yalnız yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarını evlerine teslim ediyor. Başkan Demir, ‘Büyüklerimizin evde kalması sağlıkları için çok önemli. Biz belediye olarak ihtiyaçlarını evlerine teslim ediyoruz’ dedi.

Koronavirüs salgınının yayılmaması için büyük mücadele örneği sergileyen Samsun Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs salgınının birinci öncelikli risk grubundaki 65 yaş ve üstü ile kronik hastalığı bulunan vatandaşların yardımına koşuyor. Belediye ekipleri, sokağa çıkma yasağı sebebiyle dışarıya çıkamayanlar ve yalnız yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarını gideriyor.

Dünya’yı etkisi altına alan ve ülkemizde de görülen Koronavirüs (Covit-19) salgınıyla mücadele kapsamında bütün tedbirlerini alan Samsun Büyükşehir Belediyesi, 65 yaş üstü, kronik rahatsızlığı bulunan ve yalnız yaşayan vatandaşları ihtiyaçlarını getiriyor. Çözüm Merkezi’ni arayarak erzak siparişi veren vatandaşların siparişlerini alan ekipler, alışverişi yaptıktan sonra kapıya kadar götürüp teslim ediyor. Ekipler, teslimat sırasında da vatandaşlara 14 kurala uymaları gerektiğini de hatırlatıyorlar.

SİZ İSTEYİN BİZ GETİRELİM

Bu zorlu süreci birlikte aşacaklarının altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir,  “Küresel bir salgın haline gelen koronavirüs ile mücadele kapsamında 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımıza sokağa çıkma yasağı getirildi. İhtiyaçlarının alacak kimsesi bulunmayan vatandaşlarımıza belediye olarak yardım ediyoruz. İhtiyaçlarını alıp evlerine teslim ediyoruz. Evde kalmak, sosyal mesafeyi korumak ve hijyen kurallarına uymak koronavirüse karşı en etkili önlemdir. Bu zor süreci birlikte aşacağız’’ dedi.

SOSYAL MEDYA İLE YARDIM İSTEDİ

Epilepsi hastası çocuğu sebebiyle evden çıkamadığı için Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e sosyal medya üzerinden yazarak yardım isteyen Yasemin Ekdi’nin Yaşar Doğu mahallesindeki evlerine ulaşan ekipler, erzakları genç baba Erkan Ekdi’ye teslim etti.  Eşinin 12 yaşındaki kızının sağlık durumu sebebiyle çalışamadığını ifade eden 2 çocuk annesi Ekdi,  Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve ekibine teşekkür etti.

ZABITALARI DUALARLA UĞURLADILAR

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri de Adalet Mahallesi Karadeniz Caddesi’nde oturan 66 yaşındaki Fatma Sezen ile kanser hastası annesi 80 yaşındaki Emine Tecer’in un siparişini temin ederek, evlerine götürdü.  İhtiyaçlarının karşılandığını gören yaşlı vatandaşlar, zabıta ekiplerini dualarla uğurladı.

Bunları da sevebilirsiniz