YILPORT SAMSUNSPOR BİR PUNA RAZİ OLDU

Trendyol Süper Lig’in 26’inci  hafta karşılaşmasında Yılport Samsunspor deplasmanda  1-0  geriye düştüğü maçta  Gaziantep Futbol Kulübü ile 1-1 berabere kaldı..

 HAKEMLER: Zorbay Küçük xx, Tuğberk Curbay xx, Furkan Ürün xx

 GAZİANTEP FK: Florin Nita xx, Ömürcan Artan xx (dk. 78 Furkan Soyalp x), Arda Kızıldağ xx, N’Koulou xx, Papy Djilobodji xx, Salem Mbakata xx, Marko Jevtovic xx (dk. 78 Deian Sorescu x), Ogün Özçiçek xx, Alexandru Maxim xx (dk. 61 Aliou Badji xx), Jamiro Monteiro xx (dk. 61Max Grade xxl), Denis Dragus xx (dk. 88Lazar Markovic?)

Yedekler: Batuhan Şen, Junior Morais, Ertuğrul Ersoy, Mirza Cihan, Bahadır Gölgeli

Teknik Direktör: Marius Sumudica

 YILPORT SAMSUNSPOR: Okan Kocuk xx, Zeki Yavru xx, Lubomir Satka xx, Van Drongelen xx, Soner Gönül xx, Osman Çelik xx (dk. 84 Berhan Deniz ?), Carl Holse xx, Taylan Antalyalı xx (dk. 70 Soner Aydoğdu x), Flavien Tait xx, Arbnor Muja xx(dk. 70 Benito Dırk x), Marius Mouandilmadji xx (dk. 70 Ercan Kara x)

Yedekler: Muammer Yıldırım, , Nany Dımata, Yunus Emre Çift, Muhammed Gümüşkaya, Alim Öztürk, Haluk Mustafa Tan

Teknik Direktör: Markus Alfred Gisdol

 GOLLER: Dk. 83 Ogün Özçicek  (Gaziantep FK) Dk. 90+2   Satka ( Yılport Samsunspor)

 SARI KARTLAR: Ogün Özçicek, Aliou Badji, Furkan Soyalp (Gaziantep FK) Mouandilmadji, Tait (Yılport Samsunspor)

 MAÇTAN DAKİKALAR

13’üncü dakikada sağ kanattan ceza sahasına giren M’Bakata’nın vuruşu yakın direğin yanından az farkla dışarıya gitti.

15’inci dakikada Zeki’nin penaltı noktasına ortasına Mouandilmadji’nin vuruşu yandan az farkla dışarıya çıktı.

27’inci dakikada Ömürcan’ın penaltı noktasına yaptığı ortada topu kontrol ettikten sonra röveşeta ile kaleye gönderen Monteiero’nun şutunda meşin yuvarlak kaleci Okan’da kaldı.

30’uncu dakikada Holse’nin pasıyla ceza sahası solunda topla buluşan Mouandilmadji’nin vuruşu yandan az farkla dışarıya çıktı

56’ıncı dakikada Muja’nın ceza sahası hemen dışı sağ çaprazdan sert ve düzgün şutunda meşin yuvarlak kaleci Nita’da kaldı.

58’inci dakikada Samsunspor’un kullandığı korner sonrası savunmadan seken topu ceza sahası dışında alan Holse’nin gelişine vuruşunda kaleci Nita meşin yuvarlağı kontrol etti.

66’ıncı dakikada rakip ceza yayı üzerinde topla buluşan Dragus’un sert şutunda meşin yuvarlak yandan az farkla dışarı gitti.

83’üncü dakikada sağ kanattan ceza sahası içine giren Sorescu’nun şutunda top savunmadan döndü. Pozisyonun devamında Ogün Özçicek gelişene vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluştu. 1-0

90+2’inci dakikada sağ kanattan ortada Ercan Kara’nın kafayla indirdiği topu Satka tamamlayarak ağlara gönderdi. 1-1 Bu sonuçla kırmızı beyazlı siyahlı ekip 30 puanla 11’inci sıraya yükseldi.

 TEKNİK DİREKTÖR MURKAS GİSDOL:  ‘1 PUANDAN DEĞİL AMA TAKIM PERFORMANSINDAN MEMNUNUM’

 Yılport Samsunspor’un  Teknik Direktörü Murkas Gisdol, deplasmanda 1-1 berabere kaldıkları Gaziantep FK maçının ardından yaptığı açıklamada, “Bugün çok iyi bir karakter ortaya koyduk. 1 puandan değil ama takım performansından memnunum.” dedi.

 ‘BUNA RAĞMEN FUTBOLCULARIM GERİ DÖNMEYİ BAŞARDI’

Gaziantep FK ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmanın ardından basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Samsunspor’un  Teknik Direktörü Muskas Gisdol, son dakikalarda attıkları golle mağlubiyetin önüne geçtikleri için mutlu olduklarını söyledi. Muskas Gisdol, “Bugün gerçekten çok güzel bir maç çıkardık. Mental anlamda güçlü bir reaksiyon gösterdik. İlk yarıda 2-3 gol bulabilirdik. İkinci yarıda da durum böyleydi ama geri düştük. Buna rağmen futbolcularım geri dönmeyi başardı. Böyle bir maçtan yenilmeden ayrılmak da önemli. Açıkçası çok fazla problemimiz vardı. Bugün 6 as oyuncumuzdan eksik geldik. Maçtan önce de Alim sakatlık yaşadı.” diye konuştu.

‘SON PASLARDAN VE SON VURUŞLARDAN MEMNUN DEĞİLDİM’

Bu nedenle bir zorluk yaşadık ama çok iyi bir oyun sergilediklerini vurgulayan Samsunspor’un  Teknik Direktörü Muskas Gisdol, “Çok iyi bir karakter ortaya koyduk. Bugün aslında 1 puandan değil ama takım performansından memnunum. Son paslardan ve son vuruşlardan memnun değildim. Bunlar iyi olsaydı sonuç çok daha farklı olabilirdi. Bugün saha zemini de kolay oynamak için çok uygun değildi. Saha ile alakalı mutluyum diyemem. İyi futbol sergilenebilecek bir saha değil burası. Risk alınamayacak saha vardı bugün. Rakibin golünden önceki pozisyonda Osman topu kazanmak istedi, bu sırada oyuncularımız faul diye durdu ve pozisyon sonrasında golle sonuçlandı. Bizim ilk yarıda attığımız golde de bence ofsayt yoktu.” ifadelerini kullandı.

Köksal ÖNER

 

Bunları da sevebilirsiniz