YILPORT SAMSUNSPOR ZİRVEDE 2-1

Spor Toto 1’inci Lig’in 22’inci Haftasında Yılport  Samsunspor evinde ağırladığı Erzurumspor Fk’yı Tanque ve Osman’ın golleriyle 2 – 1 mağlup etti.
STAT: 19 Mayıs
HAKEMLER: Oğuzhan Çakır , Mehmet Kapluhan , Hasan Hüseyin Tetik
YILPORT SAMSUNSPOR : Szumski , Soner , Yunus , Alimxx Zeki , Ali Kaan  (Dk. 62 Yusuf Abdioğlu ), Celil (Dk. 62 Soner Aydoğdu ), Osman  (Dk. 81 Ahmet), Fofana  (Dk. 81 Cihan ), Laura , Tanque  (Dk. 90+4 Polat )
Yedekler: Aykut, Ali Taha, Ali Ülgen, Yusuf Emre, Tomane
Teknik Direktör: Hüseyin Eroğlu
ERZURUMSPOR FK : Rıdvan , Mustafa Akbaş , Ufuk  (Dk. 84 Muhammed Özhan ), Hasan , Shala , Eren , Özgür  (Dk. 84 Alican Özfesli), Mustafa Yumlu , Cengizhan, Olanare , Orhan  (Dk. 68 Celal Hanalp )
Yedekler: Fırat Aymak, Bergdich, Fırat Şaşi, Eyüp, Yakup, Güney, Muhammet
Teknik Direktör: Muzaffer Bilazer
GOLLER: Dk. 30 Tanque, Dk. 76 Osman (Yılport Samsunspor) Dk. 28 Orhan Ovacıklı (Erzurumspor FK)
SARI KARTLAR: Fofana, Alim, Soner Aydoğdu (Yılport Samsunspor) Eren Tozlu (Erzurumspor FK)
KIRMIZI KARTLAR: Dk. 90 Cengizhan Bayrak (Erzurumspor FK)
MAÇTAN DAKİKALAR
15’inci dakikada Yunus Emre Çift’in defanstan gönderdiği topla buluşan Laura’nın şutunda top az farkla üstten auta çıktı.
GOOOL…28’inci dakikada Orhan Ovacıklı’nın ceza sahasına yaptığı ortada top kaleye yönelerek ağlarla buluştu. 0 – 1
GOOOL…30’uncu dakikada Ali Kaan’ın ceza sahasına yaptığı ortada topa iyi giden Tanque’nin kafa vuruşunda top ağlarla buluştu. 1 – 1
45+2’nci dakikada Soner’in ceza sahasına yaptığı ortada Tanque, göğüsüyle yumuşattığı topa vurduğu yarım volede top az farkla üstten auta çıktı.
49’uncu dakikada Alim’in kullandığı serbest vuruşta top az farkla üstten auta çıktı.
55’inci dakikada Soner’in ceza sahasına yaptığı ortada topa iyi yükselen Osman’ın vuruşunda top az farkla üstten auta çıktı.
GOOOL…76’ncı dakikada Osman’ın ceza sahası içerisinden kaleye çektiği şutta top ağlarla buluştu. 2 – 1
90’ıncı dakikada Cihan’ın kullandığı serbest vuruşta top direğin dibinden auta çıktı.Başka gol olmayınca kırmızı beyazlı siyahlı ekip averaj ile liderlik koltuğuna oturdu.
TEKNİK DİREKTÖR HÜSEYİN EROĞLU : ‘BURADAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM’
Yılport Samsunspor’un  Teknik Direktörü  Hüseyin Eroğlu, “2-1 kazandığımız Erzurumspor FK maçı ile haftayı lider olarak kapattık. Buradan herkese teşekkür ediyorum ”dedi
‘ALKIŞLAYACAĞI BİR OYUN İZLETMEK İSTİYORUM’
Erzurumspor FK maçını değerlendiren Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, “Maç önü röportajımda, ‘Maç sonunda lider takımın teknik direktörü olarak konuşmak istiyorum. Yalnız Samsunspor taraftarını değil tüm futbolseverlerin alkışlayacağı bir oyun izletmek istiyorum’ demiştim. Bu hedefine ulaşmanın mutluluğu içindeyim. 21. haftada zirvede Samsunspor’un ismi yazıyor. Bunun moral olarak değeri var ama asıl değerli olan ligin sonunda şampiyon Samsunspor yazmak. 100 yılda Samsunspor’u 11 yıldır hasret kaldığı Süper Lig’e taşımak” diye konuştu.
‘ PENALTI KARARINA DİYECEK BİR SÖZÜMÜZ YOK’
Kazandıkları için mutlu olduklarını ifade eden Hüseyin Eroğlu, “Geriden gelerek kazandığımız ve lider olduğumuz için çok mutluyum. Samsunspor olarak, koşu mesafesi, rakip ceza alanına en çok girme, şut, gol, rakibe en az pozisyon vermek gibi ligin futbola dair pozitif tüm verilerinde lider takım olarak, ligin liderliğini de hak ediyorduk. Biz skor olarak öne geçtiğimiz maçlarda daha çok pozisyon bulan bir ekibiz. O gol verilseydi çok daha fazla pozisyon bulabilir, maçı koparabilirdik. İptal edilen penaltı kararına diyecek bir sözümüz yok. Ancak, Alim’in çok temiz kafa golünün iptal edilmesi büyük bir hataydı. Şampiyonluk yarışındaki maçlarımızda her golün, her kararın çok önemi olduğunun altını çizmek istiyorum. Evet nizami bir golümüz verilmedi evet oyun gereğinden fazla durdu. Ancak bir gerçeği unutmayalım. Teknik direktörler, oyuncular ve hakemler, sahada ter döken herkes hata yapabilir. Önemli olan tüm bunlara takılmayıp futbolun güzelliğine gölge düşürmemek” diye ifade etti.
‘BOŞ KOLTUK GÖRMEYECEĞİMİZ GÜNLER YAKINDIR’
Taraftara da teşekkür eden Hüseyin Eroğlu, “Stadyumda müthiş bir atmosfer yaratan taraftarlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Hele ikinci devredeki destek inanılmazdı.  Boş koltuk görmeyeceğimiz günler yakındır. Birlikte başaracağız. Süper Lig’e Samsunspor yakışır” şeklinde konuştu

Köksal ÖNER

Bunları da sevebilirsiniz